Beter Leven kip nu ook bij de slager verkrijgbaar

6 maart 2018 Vleesmagazine

Slager Lieuwe Nicolaï in Oosterwolde is een van de eerste slagers in Nederland die kip met Beter Leven keurmerk verkoopt. Nicolaï had al het Beter Leven keurmerk met 3 sterren gekregen voor zijn varkensvlees en rundvlees. Nu is hij ook met kip omgeschakeld naar 1 ster van Beter Leven keurmerk.

Nicolaï loopt als slager voorop in deze ontwikkeling. Hij was de eerste slager die zijn nek uitstak door 3 sterren rund- en varkensvlees te verkopen en is de tweede slager die met het keurmerk werkt.

Een bewuste keuze: ‘Met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is het voor consumenten helder dat de dieren ook werkelijk een beter leven hebben gehad’. De Dierenbescherming complimenteert Nicolaï met deze stap en hoopt dat meer slagers zijn voorbeeld zullen volgen.

Borging

Om de controle goed te kunnen borgen moeten slagers, die overschakelen naar Beter Leven keurmerk, een vleessoort compleet vervangen door Beter Leven vlees. Nicolai verkoopt dus geen regulier varkens- en rundvlees meer.

De methode van borging van het Beter Leven keurmerk was tot vorig jaar vooral gericht op verpakte producten en afzet via supermarkten. Een praktische methode voor slagerijen ontbrak, terwijl daar juist de vraag om ook gebruik te kunnen maken van het keurmerk toeneemt. Stichting Beter Leven keurmerk heeft daarom in samenwerking met het netwerk MeatNL en praktijkbedrijven uit de achterban van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) gewerkt aan een praktische methode voor borging in ook slagerijen.

Wil je hierover meer weten? Neem contact op met Jacques Rijk, Beleidsmedewerker Ondernemerszaken & Vaktechnologie KNS, 070 3314630.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Altijd op de hoogte blijven?