Beste spareribs van Aarnoutse

17 juni 2008 Edwin Rensen

ROTTERDAM - Niet te dik, niet te veel marinade en vers. Dat zijn de drie geheimen van een lekkere sparerib, aldus slager Aarnoutse uit Gennep. Hij won donderdag 12 juni de KNS Spare Ribs trophy.

ROTTERDAM - Niet te dik, niet te veel marinade en vers. Dat zijn de drie geheimen van een lekkere sparerib, aldus slager Aarnoutse uit Gennep. Hij won donderdag 12 juni de KNS Spare Ribs Trophy.

De jury onder voorzitterschap van Piet van den Berg heeft niet alleen de ingestuurde spareribs van Aarnoutse en de andere finalisten gekeurd, maar ook hebben ze een ‘blinde’ proefkeuring op de verkoop zelf uitgevoerd.  Keurslagerij John Blankenburg uit Kerkdiel behaalde de tweede prijs en Keurslagerij Rien Baas uit Leerdam werd derde. De prijzen werden op de boot De Majestein, die de KNS had afgehuurd voor haar relatiebijeenkomst, uitgereikt door oudwielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel.

Leontien Zijland - van Moorsel bij de beste drie deelnemers van de KNS Spare Ribs Trophy. Vlnr: Baas (3), Blankenburg (2) en Aarnoutse (1).

 

Sam Aarnoutse, zoon van de winnaar barstte in gelukstranen uit toen hij hoorde dat zijn vader de Spare Ribs Trophy had gewonnen.

 

De trotse winnaar van de Trophy met Leontien Zijlaard- van Moorsel

Tekst en foto's: Harrie Leijten

Altijd op de hoogte blijven?