Beste bal gehakt van Keurslager Van Hoof uit Udenhout

AMSTERDAM – Keurslager Jan Karel van Hoof uit Udenhout maakt de beste bal gehakt van Nederland. Hij is op dinsdag 13 november tijdens de Nationale Slagersvakbeurs uit tien finalisten als winnaar uit de bus gekomen.

AMSTERDAM – Keurslager Jan Karel van Hoof uit Udenhout maakt de beste bal gehakt van Nederland. Hij is op dinsdag 13 november tijdens de Nationale Slagersvakbeurs uit tien finalisten als winnaar uit de bus gekomen.

De beker kreeg hij op de beursvloer uit handen van Johannes van Dam. De jury prees de winnende bal om de uitmuntende geur, kleur én smaak. Voor de smaaktest zijn drie balletjes gehakt van 50 gram verhit tot een kerntemperatuur van 73 graden. Daarnaast is in de winkel – onaangekondigd – 250 gram rundergehakt gekocht. Dit gehakt is getest op hygiëne, temperatuur en de warenaanduiding in de winkel.'

Winnaar Jan Karel van Hoof is superblij met zijn prijs. 'Dit is echt de kroon op m'n werk! Je bent het hele jaar bezig met kwaliteit en dan is het fantastisch om zo'n prijs te winnen.'


Vorig jaar won Slagerij Bles uit Wehl deze wedstrijd.

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’

De Vereniging van Keurslagers neemt afstand van de titel Liegebeest 2021, welke haar is toegekend door Wakker Dier. De stichting riep de Keurslager uit tot het grootste Liegebeest van 2021, omdat het op zijn website claims over dierenwelzijn maakt, die volgens Wakker Dier niet waar zijn. Kenny Oostrik van Wakker Dier: “Elke Keurslager bepaalt...

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.