Beste bal gehakt van Keurslager Van Hoof uit Udenhout

AMSTERDAM – Keurslager Jan Karel van Hoof uit Udenhout maakt de beste bal gehakt van Nederland. Hij is op dinsdag 13 november tijdens de Nationale Slagersvakbeurs uit tien finalisten als winnaar uit de bus gekomen.

AMSTERDAM – Keurslager Jan Karel van Hoof uit Udenhout maakt de beste bal gehakt van Nederland. Hij is op dinsdag 13 november tijdens de Nationale Slagersvakbeurs uit tien finalisten als winnaar uit de bus gekomen.

De beker kreeg hij op de beursvloer uit handen van Johannes van Dam. De jury prees de winnende bal om de uitmuntende geur, kleur én smaak. Voor de smaaktest zijn drie balletjes gehakt van 50 gram verhit tot een kerntemperatuur van 73 graden. Daarnaast is in de winkel – onaangekondigd – 250 gram rundergehakt gekocht. Dit gehakt is getest op hygiëne, temperatuur en de warenaanduiding in de winkel.'

Winnaar Jan Karel van Hoof is superblij met zijn prijs. 'Dit is echt de kroon op m'n werk! Je bent het hele jaar bezig met kwaliteit en dan is het fantastisch om zo'n prijs te winnen.'


Vorig jaar won Slagerij Bles uit Wehl deze wedstrijd.

Lees ook
KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt

Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt

De Consumentenbond bracht 25 april het nieuws naar buiten dat mager rundergehakt in de supermarkt soms vetter is dan shoarma of spareribs. Dit geldt niet voor het gehakt van de slager, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers.

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs

De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, schrijft de Consumentenbond. Uit een steekproef blijkt dat het vetpercentage tussen 7,9% tot 15% kan liggen. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.