Best Burger Benelux competitie tijdens BBB Maastricht

hamburgers_pixabay

Foto: Niek Verlaan via Pixabay

Voor de tweede keer gaat BBB Maastricht samen met LA Streetfood op zoek naar de beste burger van de Benelux. Tien hamburgertitanen gaan op dinsdag 12 oktober 2021 de strijd met elkaar aan tijdens de Best Burger Benelux Battle. Er zijn twee categorieën: Meat Based en Plant Based.

Bart Mentink van LA Streetfood verwacht een hoog niveau bij de deelnemers. De lat ligt nog hogen dan bij de eerste editie van The Best Burger Benelux competitie. Samen met BBB Maastricht selecteerde LA Streetfood tien topkandidaten uit Nederland en België voor de wedstrijd. Mentink: "De populariteit van de burger is groot en groeit nog steeds. Bijna ieder horecabedrijf geeft er wel zijn eigen signatuur en draai aan. Je ziet talloze varianten voorbijkomen, de één nog smaakvoller, ingenieuzer en mooier dan de ander. Je gelooft soms je eigen zintuigen niet."

Meat Based

Voor de categorie Meat Based selecteerden BBB Maastricht en LA Streetfood vijf kandidaten. Allereerst de winnaar van vorig jaar Mitch Kramer van Ter Marsch & Co. Hij probeert met de The Holy Moly Burger het succes van vorig jaar evenaren. De andere deelnemers zijn Alex Bar & Kitchen uit Maarssen met de Pastrami Burger, Smoak uit Tervuren met Smokeburger ‘De Flandrien’, De Daltons uit Voorthuizen met de Golden Crew Burger en Eetcafé De Rooie Reiger uit Vianen met de Burger De Rooie Reiger.

Plant Based

In de categorie Plant Based burger gaan Freshman uit Deventer met de Happy Breakkie Burger, Ay papi/KROK uit Genk met de Viva las Vegan, So Cal kitchen uit Wevelgem met de Melrose Pepper en Eetcafé San Blas uit Schin op Geul met de Rode bietenburger de strijd aan met de winnaar van vorig jaar: Vitam BOVAG uit Bunnik. Roland en Audrey Biermans hopen met hun Return of the champs nogmaals te winnen.

Best Burger Benelux Battle

De deelnemers krijgen een half uur de tijd om zes dezelfde hamburgers uit te serveren aan de vakjury en tien minuten om hun burger te pitchen. De vakjury bestaat uit voorzitter Pierre Wind, Servais Tielman van Beluga Loves You, Robin Bravenboer van Seve Rotterdam, Restaurant Three en Kiiro Wijnhaven, Thomas Memurlin van The Huggy’s Bar en Herman Hell van Hell’s Kitchen. Zij beoordelen de burgers op samenspel van smaken, creativiteit, uitstraling, keuze van ingrediënten en presentatie.

De winnaar krijgt de grote gouden LA trofee, € 750 aan LA Streetfood producten, een verzorgde reis en luxe overnachting op het Ballymaloe Estate in Cork, twee keer HorecaLAB/Saro apparatuur à € 1000,-, een pallet nachos chips en Chef Works bedrijfskleding voor chef en souschef.

BBB Maastricht

De horecabeurs BBB Maastricht vindt plaats van 11 t/m 13 oktober. "Geweldig om iedereen weer fysiek te ontmoeten. Samen proeven, beleven, netwerken en inspiratie opdoen. Drie dagen lang. Dát is BBB Maastricht", aldus Mentink.

 

Lees ook
Inschrijving vakwedstrijden NSM 2021 geopend

Inschrijving vakwedstrijden NSM 2021 geopend

Slagers kunnen zich nu inschrijven voor de vakwedstrijden/productkeuringen van de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM). Deze vakwedstrijd vindt plaats op zaterdag 2 oktober 2021 bij de firma Boonstra Verswaren te Peize.

The Golden Boy is officieel de duurste hamburger ter wereld

The Golden Boy is officieel de duurste hamburger ter wereld

Op 28 juni maakte Robbert Jan van Veen van De Daltons de duurste hamburger ter wereld. Deze hamburger met de naam Golden Boy had een waarde van 5000 euro. Het record is nu bevestigd door Official World Records.

Geslaagde wereldrecordpoging duurste hamburger

Geslaagde wereldrecordpoging duurste hamburger

Robbert Jan van Veen heeft een succesvolle recordpoging gedaan om de duurste hamburger ter wereld te maken. Dat oordeelde de aanwezige jury, die een voorlopig certificaat uitreikten heeft uitgereikt aan de eigenaar van De Daltons in Voorthuizen. Het bewijsmateriaal is samen met het juryrapport ingediend bij World Records, die moet besluiten of De Daltons...