Berlijners aten 14 ton 'vuile' kebab

3 september 2007 Caroline Plas van der

BERLIJN – Berlijn blijkt in het jongste vleesschandaal van Duitsland het zwaarst 'getroffen'. Veertien ton slachtafval, wat eigenlijk in blikjes kattenvoer terecht had moeten komen, blijkt in de hoofdstad als broodjes shoarma te zijn verkocht.

BERLIJN – Berlijn blijkt in het jongste vleesschandaal van Duitsland het zwaarst ‘getroffen’. Veertien ton slachtafval, wat eigenlijk in blikjes kattenvoer terecht had moeten komen, blijkt in de hoofdstad als broodjes shoarma te zijn verkocht.


Eerder deze week werd gesproken over slechts 1,7 ton. De autoriteiten sluiten bovendien niet uit dat er nog meer ‘vuil’ vlees bij shoarmabakkers terecht is gekomen, omdat er in totaal twintig ton verhandeld zou zijn.


Etiketten

Het vlees is afkomstig van het bedrijf Wertfleisch in Wertingen. De eigenaar plakte valse etiketten op de vleespartijen om ze vervolgens als geschikt voor consumptie te verkopen. Afgelopen week werd de vleeshandelaar aangeklaagd en werd elf ton inferieur vlees in beslag genomen.


Bacteriën

Overigens gaan de Duitse autoriteiten ervan uit dat het vlees niet gevaarlijk was voor de gezondheid. Dit zou blijken uit onderzoek van de resterende in beslag genomen elf ton. Hierin werden geen ziekmakende bacteriën aangetroffen.

Wat vindt u van dit soort schandalen? Kijk op onze stelling en stem mee.

Lees ook:

Opnieuw vleesschaandaal in Duitsland (29 augustus 2007)

Duitse vleesschandalen op een rij

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over schandalen

Kijk ook eens in ons dossier recalls

Altijd op de hoogte blijven?