Benchmarking voor vleesverwerkers

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

UTRECHT - SenterNovem zoekt bedrijven in de vleesverwerkende industrie die anoniem informatie over energieverbruik willen invoeren op een website. In ruil daarvoor kunnen ze zien hoe zij scoren ten opzichte van concurrenten in Nederland en Europa.

UTRECHT - SenterNovem zoekt bedrijven in de vleesverwerkende industrie die anoniem informatie over energieverbruik willen invoeren op een website. In ruil daarvoor kunnen ze zien hoe zij scoren ten opzichte van concurrenten in Nederland en Europa.


Het blijkt dat bedrijven die goed scoren op energiegebruik, vaak ook innovatiever zijn dan de concurrentie. Het invullen van het energieverbruik is onderdeel van het overkoepelende Europese project Benchmarking and Energymanagement schemes in SME's (BESS). Dit project wil bedrijven uit verschillende branches helpen om hun energie-efficiency te verbeteren.


De BESS-website bevat behalve de benchmark veel informatie en interessante tools om het energieverbruik verder omlaag te krijgen en dus geld te besparen. Voor het krijgen van de correcte gegevens is ondersteuning vanuit SenterNovem mogelijk.


De benchmark is te vinden op de website, onder e-learning. Klik vervolgens op 'naar het e-learning dartboard' en daarna op Benchmarking (linksonder).


Download: 

Bess-benchmark invoerscherm vleesverwerkende sector 


Lees ook:

Vleessector zet mes in energie (8 februari 2007)


Vion wil Farmingnet uitbreiden (27 juli 2006)


Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Altijd op de hoogte blijven?