Beloning voor duurzame stallen

13 augustus 2012 Edwin Rensen

DEN HAAG - Staatssecretaris Henk Bleker stelt 1,9 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën voor stal- en houderijsystemen.

DEN HAAG - Staatssecretaris Henk Bleker stelt 1,9 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers met innovatieve ideeën voor stal- en houderijsystemen.

Deze moeten dan wel goed in het landschap passen, het dierenwelzijn sterk verbeteren en daarnaast beter zijn voor het milieu, diergezondheid, energie en arbeidsomstandigheden. De ondernemers kunnen hun plannen tot en met 1 november 2011 indienen bij Agentschap NL van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Wageningen UR kan ondernemers helpen en meedenken vanuit de innovatieprojecten Pluimvee met Smaak (vleeskuikens) en Well-Fair Eggs (legpluimvee).

Het kabinet wil dat in 2011 vijf procent van de stallen integraal duurzaam is. In de jaren daarna moet dit percentage jaarlijks groeien. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is één van de partners van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij. De partners van deze agenda hebben de ambitie dat alle nieuw te bouwen stallen in 2015 integraal duurzaam zijn.
 

Altijd op de hoogte blijven?