Belgische vleessector in beeld
Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) brengt samen met persfotograaf Jimmy Kets de Belgische vleessector in beeld in een fotoboek. "We willen de kloof tussen de consumenten en het vlees op hun bord verkleinen door hen met beeld en tekst iets bij te brengen over de Belgische vleessector", zegt "Liliane Driesen, woordvoerder VLAM.
Het boek toont volgens Driesen de liefde van de Belgisce vleessector voor "hun dieren, hun stiel en hun producten.” Er zijn zo'n 100.000 mensen werkzaam in de Belgische vleessector. "Ze worden gedreven door passie, vakmanschap, kwaliteit, en de liefde voor hun stiel. België behoort tot de absolute wereldtop op het vlak van smaak, traceerbaarheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn. En daar is de sector terecht trots op."
Het fotoboek moet de kloof tussen consumenten en producten verkleinen. Het brengt de hele keten in beeld. Varkens- en rundveehouders, veevoederfabrikanten, slachthuizen en verwerkingsbedrijven, de slagerij en het restaurant.
De foto's zijn gemaakt door persfotograaf Jimmy Kets. Hij studeerde in 2001 af aan Sint-Lucas Antwerpenen werkt als huisfotograaf bij de krant ‘De Standaard’. Er zijn verschillende tentoonstellingen van zijn werk geweest en hij won verschillende prijzen, waaronder twee keer de Nikon Promising Young Photographer award, twee Sabam awards en de Photo Press Award voor beste Belgische persfotograaf.
Bron: VLAM
Dossiers
Meer over
Lees ook
Meer contact
Persoonlijk contact, het lijkt soms een toverwoord als het gaat om marketing en zaken doen, maar ik denk dat we in deze tijd na corona allemaal merken hoe bijzonder het eigenlijk is.
Vleesbranche in de media – Week 20
Een video over een dierenarts in een groot slachthuis, een dichtende poelier en zelfgekweekt bizonvlees in België. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?
Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022
In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.