Belgische vleessector in beeld

VLAM_fotoboek Jimmy Kets

Foto: VLAM

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) brengt samen met persfotograaf Jimmy Kets de Belgische vleessector in beeld in een fotoboek. "We willen de kloof tussen de consumenten en het vlees op hun bord verkleinen door hen met beeld en tekst iets bij te brengen over de Belgische vleessector", zegt "Liliane Driesen, woordvoerder VLAM. 

Het boek toont volgens Driesen de liefde van de Belgisce vleessector voor "hun dieren, hun stiel en hun producten.” Er zijn zo'n 100.000 mensen werkzaam in de Belgische vleessector. "Ze worden gedreven door passie, vakmanschap, kwaliteit, en de liefde voor hun stiel. België behoort tot de absolute wereldtop op het vlak van smaak, traceerbaarheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn. En daar is de sector terecht trots op."

Het fotoboek moet de kloof tussen consumenten en producten verkleinen. Het brengt de hele keten in beeld. Varkens- en rundveehouders, veevoederfabrikanten, slachthuizen en verwerkingsbedrijven, de slagerij en het restaurant.

De foto's zijn gemaakt door persfotograaf Jimmy Kets. Hij studeerde in 2001 af aan Sint-Lucas Antwerpenen werkt als huisfotograaf bij de krant ‘De Standaard’. Er zijn verschillende tentoonstellingen van zijn werk  geweest en hij won verschillende prijzen, waaronder twee keer de Nikon Promising Young Photographer award, twee Sabam awards en de Photo Press Award voor beste Belgische persfotograaf.

Bron: VLAM

 

Dossiers
Lees ook
‘Wij willen steeds duurzamer werken’

‘Wij willen steeds duurzamer werken’

Wat voor bedrijf je ook runt, zonder digitale hard- en software red je het (bijna) niet meer. Misschien helpt een beetje omdenken: niet automatiseren omdat het moet, maar omdat het je een scala aan (nieuwe) mogelijkheden kan opleveren. Met vandaag August de Jong van Vlees van Wolvega.

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol...

WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

Moet er een heffing komen op vlees? De vraag komt regelmatig voorbij in het nieuws. Volgens Wageningen University and Research kan een heffing op vleesproducten die de overheid doorgeeft aan de veehouder de duurzaamheid bevorderen.