Belastingdienst lanceert toolkit over administratie voor starters

Belastingdienst-Startende-Ondernemers-6

Ondernemers kunnen vanaf 1 maart 2018 belastingaangifte doen over het jaar 2017. Om startende ondernemers hierbij te helpen, heeft de Belastingdienst de toolkit ‘Starten met je administratie’ ontwikkeld. Hierin staan informatie en tips over zakelijke de administratie en belasting gerelateerde zaken.

De toolkit ‘Starten met je administratie’ is een handreiking van de Belastingdienst aan startende ondernemers. Het document bevat informatie en tips voor zaken waar veel startende ondernemers hulp bij kunnen gebruiken: van het opzetten van de administratie tot een overzicht van aftrekkosten auto bij zakelijk rijden.

Toolkit met stappenplan voor btw en andere regelingen

In het document is ook een stappenplan opgenomen om met de btw aan de slag te gaan. De kleineondernemersregeling (KOR) wordt ook toegelicht. Als een ondernemer per jaar minder dan €1883 afdraagt aan de Belastingdienst, kan hij waarschijnlijk gebruik maken van deze regeling en hoeft dus minder btw af te dragen. Bovendien ontbreekt een praktisch overzicht van belangrijke belastingzaken niet in de toolkit.

‘Een goede start is vooruitzien’

De toolkit is onderdeel van de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’ van de Belastingdienst. Deze campagne is opgezet om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen. Er is speciale aandacht voor ondernemers in de detailhandel.

De detailhandel noteert in 2017 een forse omzetgroei. Dit draagt bij aan een toename van startende ondernemers. Volgens de Belastingdienst kan het bij de start op een aantal punten makkelijk misgaan. De website belastingdienst.nl/starters geeft concrete tips en hulpmiddelen.

Download hier de gratis toolkit 'Starten met je administratie'

Lees ook
Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

Mijn missie achter de schermen

Mijn missie achter de schermen

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Josja Haagsma en Franny van Linschoten buigen zich dit keer over het thema automatisering.