Belangrijke thema's vleesindustrie op Food Technology

3 april 2023 Redactie Food

Food Technology, op 12 en 13 april, biedt een uitgebreid programma met lezingen over voedselverwerking & machines, voedselveiligheid en food innovatie & duurzaamheid. Allemaal belangrijke thema’s voor de vleesbranche!

Food, beverage en technologie komen op Food Technology. Techniek en machines staan op verzoek van de exposanten van de eerste editie centraal. De ontwikkelingen op het gebied van machinebouw en steeds verdergaande automatisering, vision en robotica staan niet stil en ook kunstmatige intelligentie kan een rol vervullen bij onze voedselproductie. Eén ding is zeker: de productie van voedsel moet efficiënter, effectiever, veiliger, duurzamer

Programma Food Technology

Het programma van Food Technology staat vol met lezingen en seminars over belangrijke thema’s voor de voedingsindustrie. Wetenschappers, onderzoekers, brancheorganisaties en exposanten delen hun nieuwste inzichten en innovaties Er zijn lezingen over verpakkingen, grondstoffen, energie, innovatie, voedselveiligheid, duurzaamheid, eiwittransitie, data, machines, automatisering en robotica. We lichten er een paar uit.

Lezing FNLI: Circulaire en duurzame voedselverpakkingen

Taco Kingma, Manager Duurzaam Verpakking bij FNLI, geeft de lezing ‘Circulaire en duurzame voedselverpakkingen.’ Voedingsmiddelenproducenten hebben een grote verantwoordelijkheid met betrekking tot de duurzaamheid en circulariteit van verpakkingen. FNLI helpt haar leden om in dit dynamische werkveld richting en handelingsperspectief te geven voor interventies die duurzame en recyclebare voedselverpakkingen op Nederlandse bodem dichterbij brengen.

Met het handvest ‘Circulair en duurzaam verpakken’ wil FNLI de ketensamenwerking verder intensiveren en leden inspireren en ondersteunen bij het circulair ontwerpen van hun verpakkingen. Om ze daar concreet bij te helpen, heeft FNLI samen met NRK (Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie) een praktische handleiding opgesteld: de ‘Designguidelines voor kunststof verpakkingen’.

Lezing Pflitsch: Het belang van hygiënisch ontwerp

De aandacht voor voedselveiligheid neemt elk jaar toe. Toch lezen we in de media nog steeds over terugroepacties van fabrikanten vanwege een listeria- of salmonellabacterie in voedsel. Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En hoe kun je als engineer bijdragen aan de ontwikkeling van een machine voor de voedingsmiddelenindustrie?

Heiko Emde, Market Segment Manager Food&Pharma/Business Development Manager bij Pflitsch, neemt je op Food Technology mee in een bespreking over allerlei problemen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. En nog belangrijker, hij bespreekt hoe je voedselbesmetting kunt voorkomen en wat de oplossingen zijn als het gaat om vormgeving en materiaalgebruik.

Lezing IJsbrand Velzeboer: De leugens op mijn bord

IJsbrand Velzeboer, voedingsmiddelentechnoloog en schrijver, vertelt tijdens zijn lezing op vakbeurs Food Technology over de zwakke plekken in de voedselketen.

In zijn laatstverschenen boek ‘De leugens op mijn bord’ worden een paar rotte plekken in de voedselketen geopenbaard. Hoe terecht zijn de prijsstijgingen van onze boodschappen eigenlijk? Zijn dit geen inhaal margecorrecties van de producenten als gevolg van de jarenlange prijsdruk vanuit de retail? Hoe integer zijn de supermarkt inkopers als het om de inkoopvoorwaarden gaat? Werkt men volgens de wet OHP (Oneerlijke Handels Praktijken) dat op 1 november 2021 van kracht ging? Welke opkomende voedselveiligheidsrisico’s zijn er aan die de overheid NIET ziet? Welke gezondheidsgevaren zijn verbonden aan de PFAS (Poly en perFluor Alkyl Stoffen) contaminaties, de Oekraïense oorlogschemie, de palmolievervuiling?

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?