Beimer Meat opent winkel voor particulieren

104700388_3373612219317684_758603235236939151_o-1

Vleesproducent Beimer Meat in Enschede heeft voor het eerst in zijn 63-jarige bestaan een winkel geopend. Het is het resultaat van de corona-epidemie, waardoor de horeca moest sluiten en Beimer Meat de omzet zag instorten.

Een winkel is een nieuwe uitdaging voor vleesproducent Beimer Meat, die aan de Euregioweg een grote productielocatie heeft, waar 140 mensen werken. ‘Toen bekend werd dat de horeca moest sluiten was er even een paniekmoment, wat logisch is als je omzet voor ongeveer de helft uit de foodservice komt,’ vertelt directeur Joost Beimer aan Tubantia. ‘Die viel in één keer weg. En je wist toen ook niet hoe lang het zou duren.’

'140 mensen aan het werk houden'

Afwachten was geen optie volgens Beimer. In eerste instantie zocht hij het in levering aan particulieren. Voor de 140 medewerkers, hun familie en vrienden werd een verkoopactie gehouden. Zij konden tegen groothandelsprijzen bestellingen plaatsen. ‘Dat is heel hard gegaan’, vertelt de ondernemer, die zich genoodzaakt zag het bedrijf ineens om te turnen van groothandel naar leveren aan de eindconsument. 'Er werken hier wel 140 mensen.'

De productielijn werd aangepast, omdat er kleinere porties moesten worden gesneden. De administratie stond voor nieuwe werkzaamheden.

Drive-through

Ook op Facebook ontstond een verkoopkanaal dat veel koopjesjagers trok. Bij een drive-through op de productielocatie aan de Euregioweg konden de bestellingen worden afgehaald. Commercieel directeur Niels Rikkerink vertelt in de krant: ‘Het was zó druk dat de actie na een paar uur gestaakt moest worden. Er waren meer mensen uit het westen dan hier uit de buurt.’

De winkel is de nieuwste stap. Toen het idee ontstond was die snel gerealiseerd. De opening was ruim een week geleden, al oogt de zaak nog wat kaal. Het assortiment is voor een deel gericht op restaurants, met grootverpakkingen van luxe rundvlees als ribeye, ossenhaas en entrecote. Particulieren kunnen er terecht voor kleinere hoeveelheden, waaronder kant-en-klare stoofvleesgerechten als goulash.

Beimer weet dat de gemeente de nodige kritische telefoontjes heeft gehad over de nieuwe vleeszaak aan de Getfertsingel. Maar het mag wat hij doet en de reacties zijn bemoedigend. '‘We gaan er eerst in, het aankleden komt vanzelf.'

 
Lees ook
Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?

Reportage over zelfslachtende slager van Omroep Brabant

Reportage over zelfslachtende slager van Omroep Brabant

Er zijn niet zoveel zelfslachtende slagers meer. Maar Omroep Brabant signaleert een opleving. Dit komt mede door boeren die in hun boerderijwinkel ook het vlees van hun eigen vee verkopen.

Slagerspassie lanceert kennismodule veilig werken slagerij

Slagerspassie lanceert kennismodule veilig werken slagerij

Veilig werken is belangrijk in de slagerij. Bijna 17.000 medewerkers werken dagelijks met messen, snijmachines, cutters en meer. Daarom komt Slagerspassie met de nieuwe kennismodule Veilig werken.