Basisscholen gaan voor gezond

13 augustus 2012 redactie

Ga voor gezondDEN HAAG - Steeds meer kinderen hebben te maken met overgewicht en daar moet nodig iets aan worden gedaan. Leerlingen van basisscholen in heel Nederland gaan daarom de komende maanden de strijd aan met vet tijdens de landelijke scholencompetitie 'Ga voor Gezond!'.

De aftrap van de competitie vindt donderdag 28 september plaats op de Haagse basisschool De Klimop, aldus Margriet van Dijk van het Nationaal Instituut Gezondheidsbevordering (NIGZ).

'Den Haag is met 122 basisscholen de gemeente met de meeste deelnemers, logisch dus dat daar de campagne begint', zegt Van Dijk. De competitie bestaat niet alleen uit activiteiten voor kinderen en scholen, maar ook van de ouders wordt verwacht dat ze hun steentje bijdragen. 'Zo kunnen ze met hun kinderen boodschappen doen en samen gezonde producten uitzoeken. Maar natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor ouders.'

Op de scholen krijgen de jongeren les over voeding, beweging, sociale veiligheid en hygiëne. Door zoveel mogelijk activiteiten te doen, kunnen punten worden verdiend. In april maakt de NIGZ de winnende school bekend. (ANP)

Lees ook:
Haagse school heeft eerste gezonde snackautomaat (20-09-2006)
Klassen beleggen gezonde boterham (27-04-2006)
Verkoopverbod snoep op Britse scholen (13-03-2006)

Altijd op de hoogte blijven?