Barnevelds restaurant serveert burgers van 2,7 kilo

Burgers-van-Barneveld-Big-Daddy-272x180

Negen hamburgers van 300 gram per stuk zijn er te vinden tussen de broodjes van de Big Daddy double-nine. Deze gigantische hamburger van Burgers van Barneveld met 2,7 kilo aan vlees is zo populair dat zelfs Belgen naar Barneveld rijden voor de Big Daddy Challenge.

Bij Burgers van Barneveld wordt dagelijks een Big Daddy double-nine burger gemaakt. De challenge, waarbij de gast de hamburger met 2,7 kilo rundvlees soldaat moet maken, is nog door niemand gehaald. ‘De Big Daddy Challenge is eigenlijk een uit de hand gelopen grap’, zegt eigenaresse Barbara Achterberg (22) tegen het AD. ‘Burgers van Barneveld is een gezellig restaurant, geen vreetschuur. De eetchallenge is spontaan ontstaan.’

Dappere strijders uit heel Nederland en zelfs België reizen naar Barneveld om de gigantische burger te proberen. Het is tot nu toe nog niemand gelukt om hem volledig op te eten. Een Big Daddy van 2,4 kilo is al wel eens helemaal opgegeten. De naam van de recordhouder is te vinden op de Wall of Fame van het restaurant. Ook zijn er meer namen te vinden van gasten die eerder al een flinke hamburger naar binnen hebben gewerkt.

Ontstaan challenge

Een jaar geleden kwamen de vrienden van eigenaresse Achterberg eten in het restaurant. De grootste eter van het gezelschap bood ze een dubbele Big Daddy aan. ‘Langzaamaan kwamen er steeds meer burgers bij en sindsdien is er een challenge.’ De jonge onderneemster weet niet of het ooit iemand gaat lukken om de negen burgers tellende broodje te verorberen. ‘Negen is wel de grens, maar we laten ons verrassen’.

De Barneveldse challenge bereikt steeds meer mensen via social media. ‘Vooraf denken ze vaak dat zo’n hamburger wel meevalt, maar dat blijkt dan toch tegen te vallen. Er heeft nog niemand hoeven overgeven, maar een beetje misselijk worden, gebeurt natuurlijk wel.’

De challenge is echt iets voor mannen. ‘Je moet van jezelf al veel kunnen eten’, weet Achterberg. Er is slechts één damesnaam te vinden op de Wall of Fame. Zij wist een driedubbele Big Daddy van 900 gram te verslaan.

Spelregels

De spelregels zijn heel eenvoudig: wat je bestelt, moet je opeten in het restaurant. Als het bord leeg is, kom je op de Wall of Fame. Er mag met de handen worden gegeten, of met mes en vork. Ook hoelang het duurt, maakt niet uit. Diegene die acht burgers wist te eten, deed daar 50 minuten over. ‘Dat is echt snel hoor. Laatst zat iemand 2,5 uur aan tafel’, aldus Achterberg.

[intermezzo:1]
Lees ook
Ter Marsch & Co maakt beste burger Benelux

Ter Marsch & Co maakt beste burger Benelux

Ter Marsh & Co is voor de tweede keer op rij de beste in de Best Burger Benelux Battle 2021. Het Boetiek burgerrestaurant won deze wedstrijd in de categorie 'Meat Based' met de Mexicaans geïnspireerde 'The Holy Moly hamburger'. De categorie Plant based werd gewonnen door Eetcafé San Blas.

Best Burger Benelux competitie tijdens BBB Maastricht

Best Burger Benelux competitie tijdens BBB Maastricht

Voor de tweede keer gaat BBB Maastricht samen met LA Streetfood op zoek naar de beste burger van de Benelux. Tien hamburgertitanen gaan op dinsdag 12 oktober 2021 de strijd met elkaar aan tijdens de Best Burger Benelux Battle. Er zijn twee categorieën: Meat Based en Plant Based.

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...