Barbecue 2020: kleinere groepen en hamburger blijft favoriet

attachment-001_food-image-VLS12474I01

De coronaperiode heeft zijn weerslag op het barbecuegedrag van Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. Veel mensen barbecueën alleen met het eigen gezin. Daarbij blijft de hamburger favoriet.

De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten en daarvan gaf 42 procent aan alleen met het gezin te barbecueën in coronatijd. 31 procent nodigt wel mensen uit, maar houdt zich netjes aan het aantal toegestane personen. Evenveel mensen geven aan dat ze liever wachten tot het weer mag van de overheid, om dan een uitgebreide barbecue voor veel mensen te organiseren. Slechts 20 procent van de ondervraagden zegt dat corona geen effect heeft op het barbecuegedrag.

Hamburger populair

De ‘good old’ hamburger is een klassieker op de barbecue, zo blijkt uit de enquête. Maar liefst 69 procent van de ondervraagden spreekt een voorkeur uit voor de burger, gevolgd door kipsaté (66 procent) en biefstuk (65 procent). Onderaan bungelt de vegetarische burger met slechts 4 procent, terwijl toch 35 procent van de ondervraagden zegt één of meerdere dagen per week vegetarisch te eten.

De houtskoolbarbecue wint het qua populariteit met 5 procent van de gasbarbecue (38 procent). Dat is volgens De Barbecue Boer wel opvallend, want alle ondervraagden geeft aan zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden.

 
Lees ook
Vertrouwen

Vertrouwen

Voor een goed stukje vlees op z’n tijd, blijft ruimte, ook in de toekomst. En dat goede stukje vlees komt van vakmensen die weten waar ze het over hebben.

Mondkapjes weer verplicht in winkels

Mondkapjes weer verplicht in winkels

De coronabesmettingen nemen weer toe en het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Daarom keert de mondkapjesplicht in de publieke binnenruimte terug. Dus ook bij de bakker, slager, viswinkel en slijter. Zowel klanten als medewerkers zijn verplicht om een mondkapje te dragen in de winkel.

Nederlanders eten vlees en vis uit gewoonte

Nederlanders eten vlees en vis uit gewoonte

Veel Nederlanders eten vlees en vis uit gewoonte. Ze zijn het van huis uit gewend of degene die kookt maakt gerechten met vlees of vis. Zes op de tien Nederlanders omschrijft zichzelf als vleeseter. Dat blijkt uit de jaarlijkse Vegamonitor van Natuur & Milieu.