Bakkers en slagers komen bijeen op Bibac Plus

30 augustus 2019

Antwerpen Expo staat van 22 tot en met 25 september in het teken van Bibac Plus 2019. Deze vakbeurs voor bakkers, slagers en traiteurs biedt een overzicht van de nieuwste producten en diensten. Daarnaast zijn er veel proeverijen, demonstraties en wedstrijden.

Bakkers Vlaanderen en de Nationale Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers & Traiteurs organiseren Bibac elke twee jaar. De vorige editie was in 2017 en trok 10.245 bezoekers. Bibac Plus biedt volgens de organisatie een overzicht van alle producten en diensten die nodig zijn voor de uitbouw en goede functionering van een bakker of slagersonderneming. "Een actieve beursbeleving met een gezellige, huiselijke sfeer", aldus de organisatie. Proeverijen en demonstraties lopen als een rode draad door alle stands heen.

Tijdens de beurs vinden verschillende wedstrijden plaats. Zoals bijvoorbeeld het Belgian Championship Aspirant Baker, een wedstrijd voor jongeren van 16 tot 21 jaar, die een bakkerijopleiding volgen. Voor de finale moeten zij onder andere verschillende soorten brood en een sierstuk bereiden. Ook vindt de finale van het Belgisch Kampioenschap plaats. "Drie deelnemers zullen strijden om de titel van Belgisch Kampioen Bakkerij 2019 en vijf deelnemers zullen strijden om Belgisch Kampioen Viennoisserie 2019", aldus organisator Richemont Club. Ook wordt er een prijs uitgereikt voor de Beste croissant.

Voor jonge slagers in opleiding is er de wedstrijd het Gouden Mes, georganiseerd door Syntra West lesplaats Kortrijk en het Provinciaal Verbond der Slagers-Spekslagers West-Vlaanderen. De leerlingen moeten binnen de tijdslimiet een reeks praktische proeven afwerken. Het Gouden Mes wil het ambachtelijke van het slagersvak bevorderen en de deelnemers de kans geven om op nationaal vlak hun vakmanschap te vergelijken. 

Meer informatie over Bibac Plus en het programma is te vinden op de website van de beurs.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?