Foto: Facebook Bakkerij By Boonstra

Bakkerij By Boonstra en Keurslager Zijlstra brengen samen de Feanster snack, pulled pork op een broodje van bladerdeeg. Klanten zijn enthousiast over het product, vertellen de bakker en slager aan de Heerenveense courant.

De ondernemingen van bakker Roel Boonstra en slager Eduard Zijlstra zijn beide gevestigdaan de Pleinweg. Al snel vonden ze elkaar in de liefde voor het ambacht. Al snel gingen de twee samenwerken. Zijlstra leverde vleeswaren en vlees voor de belegde broodjes en saucijzenbroodjes van de bakker, terwijl Boonsta het brood voor de barbecueboxen van de slager verzorgde. 

Feanster snack

De Feanster snack is de nieuwste vondst. "De bodem van Boonstra, met de pulled pork van Zijlstra", staat op Facebook te lezen. In de Heerenveense Courant vertelt Boonstra dat hij in een gesprek met Zijlstra zich afvroeg hoe een product wat zij samen zouden ontwikkelen, eruit zou zien. Zijlstra stelde toen voor om iets te doen met zijn pulled pork. Boonstra besloot dit te combineren met een bodem van gerezen bladerdeeg, dat de bakker zelf met de hand maakt. Het resultaat is de Feanster snack.

Bakker by Boonstra

Bakkerij by Boonstra is een ambachtelijke bakker met twee vestigingen in Heereveen. De bakkerij is actief sinds 1687, waar al tien generaties een lid van de familie Boonstra aan het roer staat. Het assortiment bestaat niet alleen uit producten waarvan de recepten zijn overgedragen van vader op zoon. Ook is er ruimte voor innovatie en nieuwe producten. 

Keurslager Zijlstra

Keurslager Zijlstra heeft twee locaties. Één in Heereveen en één in Sneek. De slagerij is sinds 1955 gevestigd in Heereveen. Aan het roer staan de gebroeders Zijlstra, Eduard en Wilmar met zijn vrouw Isabelle. In het assortiment zitten naast vlees, vleeswaren, worst (uit eigen worstmakerij) ook maaltijden, salades en snacks. De slager staat bekend om zijn droge worst, een product waar ze al vele prijzen mee hebben gewonnen. 

Bron: Heerenveense Courant

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?