Baconslicer IBS 4600 hoogtepunt van Middleby-innovaties op IFFA

IBS4600 Outfeed

Middleby Food Processing Divisie toont vanaf zaterdag 7 mei tijdens de IFFA in het Duitse Frankfurt diverse innovatieve systemen voor vleesverwerking. De Thurne IBS 4600 baconslicer is daarbij volgens de leverancier het hoogtepunt.

De IBS 4600 baconslicer is volgens Middleby Food Processing Divisie de enige snijmachine in de wereld die gebruikmaakt van vier onafhankelijke messen en vier onafhankelijke toevoerlijnen met elk een eigen visiesysteem voor het aanbieden van precisie-spekreepjes en gewichts- of diktecontrole aan de producenten van voorgebakken spek voor detailhandel en foodservice.

Verbeteringen

'De prestaties van de IBS 4600 zijn het resultaat van continue ontwikkeling en jarenlange expertise in spek snijden en hebben de voorgebakken-spekmarkt veranderd. Verbeteringen ten opzichte van alternatieve processen zijn divers zoals consistente plakdikte, uniforme kwaliteit en een groter volume', aldus Middleby Food Processing Divisie.

Korte demonstraties

In stand E06 in hal 8 zijn elke dag van de IFFA korte demonstraties van deze machine. Experts zijn beschikbaar voor het geven van advies over hoe de IBS 4600 en andere slicingsystemen van Thurne voor spek-, vleeswaren- en kaasproductie de prestaties kunnen verbeteren. Verder zijn in de Middleby-stand machines te zien voor de voorbereiding en de verwerking van levensmiddelen en thermische verwerking, alsook verpakkingsmachines.

Meer informatie is te vinden op de websites van Middleby en Thurne.

Lees ook
Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Strategisch partnerschap MULTIVAC en Handtmann

Alleen al 40 procent van je tijd besparen in de ontwerpfase dankzij de interactie met één contactpersoon. Wie wil dat nou niet! MULTIVAC en Verbufa-Handtmann bieden nu geïntegreerde lijnoplossingen voor productie en verpakking van worst, gehakt, hamburgers en gedoseerde producten.

Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

De gewenste actie bij de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT) is een heel andere dan bij Te Gebruiken Tot (TGT). Toch haalt een merendeel van de consumenten ze door elkaar. Daardoor gooien ze vaak producten weg die nog eetbaar zijn. Om het verschil tussen de twee houdbaarheidsdatums te verduidelijken, introduceert Samen Tegen Voedselverspilling twee iconen...

‘Met minder personeel meer output genereren’

‘Met minder personeel meer output genereren’

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig? Dit is het laatste deel van deze rondvraag met Thomas Waals van Spako.