Baconslicer IBS 4600 hoogtepunt van Middleby-innovaties op IFFA

IBS4600 Outfeed

Middleby Food Processing Divisie toont vanaf zaterdag 7 mei tijdens de IFFA in het Duitse Frankfurt diverse innovatieve systemen voor vleesverwerking. De Thurne IBS 4600 baconslicer is daarbij volgens de leverancier het hoogtepunt.

De IBS 4600 baconslicer is volgens Middleby Food Processing Divisie de enige snijmachine in de wereld die gebruikmaakt van vier onafhankelijke messen en vier onafhankelijke toevoerlijnen met elk een eigen visiesysteem voor het aanbieden van precisie-spekreepjes en gewichts- of diktecontrole aan de producenten van voorgebakken spek voor detailhandel en foodservice.

Verbeteringen

'De prestaties van de IBS 4600 zijn het resultaat van continue ontwikkeling en jarenlange expertise in spek snijden en hebben de voorgebakken-spekmarkt veranderd. Verbeteringen ten opzichte van alternatieve processen zijn divers zoals consistente plakdikte, uniforme kwaliteit en een groter volume', aldus Middleby Food Processing Divisie.

Korte demonstraties

In stand E06 in hal 8 zijn elke dag van de IFFA korte demonstraties van deze machine. Experts zijn beschikbaar voor het geven van advies over hoe de IBS 4600 en andere slicingsystemen van Thurne voor spek-, vleeswaren- en kaasproductie de prestaties kunnen verbeteren. Verder zijn in de Middleby-stand machines te zien voor de voorbereiding en de verwerking van levensmiddelen en thermische verwerking, alsook verpakkingsmachines.

Meer informatie is te vinden op de websites van Middleby en Thurne.

Lees ook
Bond Seafood levert eerste plastic tray met CurvCode

Bond Seafood levert eerste plastic tray met CurvCode

Nieuw ontworpen recyclebare visverpakkingen van Bond Seafood mét CurvCode liggen bij Jumbo Supermarkten in de schappen. CurvCode is een Nederlandse innovatie voor het digitaal coderen van plastic. Ook voor verpakkingen van vlees(waren) is deze innovatie baanbrekend.

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of portioneermachine nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan.

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations ‘pakt door’ richting de toekomst

Packaging Innovations is terug: 17 en 18 november 2021 stond Taets in Zaandam in het teken van (consumenten)verpakkingen. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs: “We hebben als organisatie echt enorm genoten bij het zien van de gesprekken die onze exposanten, partners en bezoekers met elkaar hadden. Daarnaast waren wij...