Bacon verovert Amerika

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro. Amerikanen gebruiken bacon voor alles. Er bestaan zelfs bacon-armbanden en baconpleisters.

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro.


Amerikanen gebruiken bacon niet alleen bij hun eieren maar gebruiken het ook als losse snack en als garnering over cake, donuts en snoep.


Internet

Op internet wemelt het daarnaast van bacontopics, zoals eetwedstrijden met bacon, baconserenades en baconrecepten. Een grote hit is bijvoorbeeld de Bacon Explosion, die door Charcutère Food op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.


Baconkoning

De baconkoning in Amerika heet Dan Phillips, alias de Captain Bacon. Vanuit zijn hoofdkantoor in Napa (CA) verkoopt hij talloze bacon-producten, zoals bacon popcorn, knapperige baconkoekjes en zelfs bacon-zeep, baconpleisters en bacon-armbanden. Op zijn website Bacon of The Month Club verkoopt hij alles wat met bacon te maken heeft.


Volgens nieuwszender CBS, verkoopt Phillips via de website bijna duizend kilo bacon per maand.

Lees ook:

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Bacon Explosion dé hit op internet (31 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over bacon

Altijd op de hoogte blijven?