Bacon verovert Amerika

attachment-001_food-image-VLS6598I01

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro. Amerikanen gebruiken bacon voor alles. Er bestaan zelfs bacon-armbanden en baconpleisters.

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro.


Amerikanen gebruiken bacon niet alleen bij hun eieren maar gebruiken het ook als losse snack en als garnering over cake, donuts en snoep.


Internet

Op internet wemelt het daarnaast van bacontopics, zoals eetwedstrijden met bacon, baconserenades en baconrecepten. Een grote hit is bijvoorbeeld de Bacon Explosion, die door Charcutère Food op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.


Baconkoning

De baconkoning in Amerika heet Dan Phillips, alias de Captain Bacon. Vanuit zijn hoofdkantoor in Napa (CA) verkoopt hij talloze bacon-producten, zoals bacon popcorn, knapperige baconkoekjes en zelfs bacon-zeep, baconpleisters en bacon-armbanden. Op zijn website Bacon of The Month Club verkoopt hij alles wat met bacon te maken heeft.


Volgens nieuwszender CBS, verkoopt Phillips via de website bijna duizend kilo bacon per maand.

Lees ook:

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Bacon Explosion dé hit op internet (31 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over bacon

Meer over
Lees ook
Westvlees en Covalis bundelen varkensvleesactiviteiten

Westvlees en Covalis bundelen varkensvleesactiviteiten

De aandeelhouders van respectievelijk Westvlees en Covalis, hebben een kaderovereenkomst getekend waarmee ze hun varkensvleesactiviteiten laten samensmelten onder de naam Belgian Pork Group. De twee ondernemingen in de Belgische varkensvleessector slaan, mits de de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring daaraan geeft, de handen ineen om hun...

MKB-Nederland en MKB Adviseurs lanceren campagne bedrijfsoverdracht

MKB-Nederland en MKB Adviseurs lanceren campagne bedrijfsoverdracht

Om ondernemers bewust te maken van het belang van een goed voorbereide bedrijfsoverdracht en hen daarbij te ondersteunen, lanceren MKB-Nederland en het aan haar gelieerde MKB Adviseurs vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht de campagne 'Tijdig starten met stoppen'.De komende twee jaar zullen naar schatting 27.000 MKB-ondernemers op zoek...

Dag van de Slager bij vierhonderd slagers in heel Nederland

Dag van de Slager bij vierhonderd slagers in heel Nederland

Bijna vierhonderd slagers in heel Nederland nemen donderdag 16 april deel aan de Dag van de Slager 2015. Het thema van de dag, die voor de derde keer plaatsheeft, is 'Kunst van de Slager'. Het atelier van de deelnemers is geopend om jong en oud de kunst van de slager te laten zien, beleven en proeven.De honderden slagers hebben voor de Dag van de Slager...