Bacon verovert Amerika

attachment-001_food-image-VLS6598I01

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro. Amerikanen gebruiken bacon voor alles. Er bestaan zelfs bacon-armbanden en baconpleisters.

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro.


Amerikanen gebruiken bacon niet alleen bij hun eieren maar gebruiken het ook als losse snack en als garnering over cake, donuts en snoep.


Internet

Op internet wemelt het daarnaast van bacontopics, zoals eetwedstrijden met bacon, baconserenades en baconrecepten. Een grote hit is bijvoorbeeld de Bacon Explosion, die door Charcutère Food op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.


Baconkoning

De baconkoning in Amerika heet Dan Phillips, alias de Captain Bacon. Vanuit zijn hoofdkantoor in Napa (CA) verkoopt hij talloze bacon-producten, zoals bacon popcorn, knapperige baconkoekjes en zelfs bacon-zeep, baconpleisters en bacon-armbanden. Op zijn website Bacon of The Month Club verkoopt hij alles wat met bacon te maken heeft.


Volgens nieuwszender CBS, verkoopt Phillips via de website bijna duizend kilo bacon per maand.

Lees ook:

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Bacon Explosion dé hit op internet (31 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over bacon

Meer over
Lees ook
‘Markt vleesvervangers in 10 jaar naar 140 miljard’

‘Markt vleesvervangers in 10 jaar naar 140 miljard’

De markt voor vleesvervangers is in potentie goed voor 140 miljard dollar. Volgens kenners van de Britse bank Barclays kan de omzet van onder meer bonenburgers, vegaschnitzels en andere vlees-alternatieven dat bedrag binnen tien jaar aantikken, zo schrijft zakenkrant Financial Times. Vleesvervangers zouden daarmee dan goed zijn voor 10 procent van de...

Marketingrapport Slagersbranche 2018 verschenen

Marketingrapport Slagersbranche 2018 verschenen

Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 is afgelopen week verschenen. Marktdata.nl heeft een uitvoerig onderzoek uitgevoerd onder slagerijen in Nederland, de onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het rapport.Het Marketingrapport Slagersbranche 2018 biedt een actueel en compleet overzicht van de branchestructuur, het inkoopgedrag, de leveranciers...

Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Leegstand wordt een steeds groter probleem voor de Markthal in Rotterdam. Sinds de opening van het woon- en winkelgebouw met inpandige markthal in oktober 2014, stonden op geen enkel moment zo veel kramen leeg al nu. Waar horeca-ondernemers goede zaken doen, hebben veel eigenaren van versunits, waaronder diverse slagers, moeite het hoofd boven water...