Avondklas over kwalitatief slachten op Warmonderhof

15 december 2015 Vleesmagazine

Slager Jan Voordouw geeft een avondklas over rust en ontspanning in het slachtproces. Op donderdagavond 7 januari houdt hij zijn avondklas op de Warmonderhof, die voor iedereen toegankelijk is.

De dierkwaliteit waar een veeboer anderhalf tot twee jaar aan werkt, kan bij de slacht van het dier volgens Voordouw heel gemakkelijk verloren gaan. Voordouw heeft een slagersbedrijf in Rietveld (gemeente Woerden). Al vanaf zijn studie heeft hij een heel eigen visie op slachten. Hij werkt onder meer met koeien van gemengd bedrijf GAOS in Swifterbant, vlakbij Warmonderhof. Het publiek krijgt tijdens de avondklas een korte documentaire te zien over GAOS en over het bedrijf van Voordouw. Voordouw is zelf aanwezig om zijn verhaal te vertellen met veel voorbeelden uit de dagelijkse slachtpraktijk.

De avondklas van Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Hofzaal aan Wisentweg 12 te Dronten. De avondklassen zijn openbare avonden voor alle belangstellenden om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, economie, voeding en ondernemerschap. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de bezoekers.

De avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof, Groenhorst Dronten Warmonderhof, de Vereniging voor biologisch dynamische landbouw en voeding en Stichting Demeter.

Altijd op de hoogte blijven?