Avondklas over kwalitatief slachten op Warmonderhof

avondklas voordouw

Slager Jan Voordouw geeft een avondklas over rust en ontspanning in het slachtproces. Op donderdagavond 7 januari houdt hij zijn avondklas op de Warmonderhof, die voor iedereen toegankelijk is.

De dierkwaliteit waar een veeboer anderhalf tot twee jaar aan werkt, kan bij de slacht van het dier volgens Voordouw heel gemakkelijk verloren gaan. Voordouw heeft een slagersbedrijf in Rietveld (gemeente Woerden). Al vanaf zijn studie heeft hij een heel eigen visie op slachten. Hij werkt onder meer met koeien van gemengd bedrijf GAOS in Swifterbant, vlakbij Warmonderhof. Het publiek krijgt tijdens de avondklas een korte documentaire te zien over GAOS en over het bedrijf van Voordouw. Voordouw is zelf aanwezig om zijn verhaal te vertellen met veel voorbeelden uit de dagelijkse slachtpraktijk.

De avondklas van Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Hofzaal aan Wisentweg 12 te Dronten. De avondklassen zijn openbare avonden voor alle belangstellenden om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, economie, voeding en ondernemerschap. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de bezoekers.

De avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof, Groenhorst Dronten Warmonderhof, de Vereniging voor biologisch dynamische landbouw en voeding en Stichting Demeter.

Lees ook
Ambacht is kracht

Ambacht is kracht

Het vleesvee zelf uitzoeken bij de boer deed mijn vader al sinds ik een klein jochie was. Het uitbenen en uitsnijden is mij met de paplepel ingegoten. Daarna komt het proces om het hele dier te verwaarden tot prachtige producten, zoals de perfecte worst, om deze in onze winkels te presenteren.

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

De voorstelling is een combinatie van projecties, filmbeelden en een slager die een varken uitbeent. Met de voorstelling willen de makers het verhaal van de voedselindustrie schetsen.

Wouter van de Veen kiest voor zelf slachten

Wouter van de Veen kiest voor zelf slachten

Tegen de tendens is Nederland toch een zelfslachtende slager rijker. Branche erkende meesterslager Wouter van de Veen is gestart met zelf slachten voor zijn slagerijen in Ederveen en Renswoude.In de afgelopen jaren is het aantal zelfslachtende slagers afgenomen. De toenemende wet- en regeldruk speelt hierin een belangrijke rol. Door deze druk ervaren...