Australische meat pie ook in Nederland

attachment-001_food-image-VLS6758I01

SIDNEY – De beroemde Australische 'meat pies' komen mogelijk naar Nederland. Meat pie-fabrikant Vili's in Australië heeft in ons land contacten gelegd voor de verkoop van Australiës beroemdste snack.

SIDNEY – De beroemde Australische ‘meat pies’ komen mogelijk naar Nederland. Meat pie-fabrikant Vili’s in Australië heeft in ons land contacten gelegd voor de verkoop van Australiës beroemdste snack.

Vili’s heeft voor de distributie in Europa een speciale manager aangesteld, meldt de Australische Daily Telegraph. Deze zou zijn benaderd door Nederlanders die de meat pie hier willen verkopen. Verder zou er – naast Nederlandse – Bulgaarse, Russische, Franse en Duitse interesse zijn.

Volgens de manager, Josh Farmer, worden de meat pies wekelijks al bij duizenden verorberd door voetbalfans van Fulham in Londen. De meat pie is een taartje van gehakt, uien en jus, met saus er bovenop. In Australië wordt de snack veel verkocht tijdens sportwedstrijden.

Lees ook:

Australië: Vette hap weg uit stadions (5 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Australië

Lees ook
Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager Van Hest winnaar Lekkerste Bal Gehakt 2021

Keurslager van Hest uit Goirle won de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. Slager Paul Brands ontving op 29 september de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. De tweede prijs ging naar Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs naar Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe maakt plantaardig gehakt van eigen reststromen

Schouten Europe brengt hun nieuwe product Tempeh Gehakt op de markt. Dit volledig plantaardige gehakt is deels gemaakt van reststromen uit een van de productiefaciliteiten van Schouten. Met dit product wil het Nederlandse bedrijf op duurzame wijze inspelen op de stijgende vraag naar gefermenteerde producten.