Arno Wapenaar winnaar Gouden Slagersring 2018

11 april 2018 Karin Geesink-Stegeman

Arno Wapenaar is met zijn Power meat bar crunch de winnaar van de Gouden Slagersring 2018. Dit is op 11 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking bij de SVO Food in Houten.

Uit handen van Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, ontving Arno Wapenaar de prestigieuze Gouden Slagersring.

De tweede plaats was voor de gerookte patérollette van Hans de Goeij uit Vianen. John van Egmond uit Anrhem veroverde een derde plaats met zijn bloedworst met kleurrijke groente. Lida Koelewijn uit Huizen eindigde als vierde met de party meat balls. De côte de sanglier van Wouter van de Veen uit Ederveen werd vijfde.

Jury

De jury bestond die jaar uit Jacques Rijk (KNS), Richard den Otter (SVO), Janine van der Geest (slager in Heemstede), Nathan Burggraaf (winnaar 2017) en Dirk Smolders (winnaar jong talenten-prijs 2017).

Tijdens de keuring heeft de jury bijna zestig producten bekeken, geroken en geproefd. Na een lang beraad is de jury unaniem tot winnaar Arno Wapenaar gekomen.

Power-meat-bar-Arno-Wapenaar-11-e1524645114938-200x300 Power meat bar crunch van Arno Wapenaar

Wedstrijdleider Paul van Trigt is zeer te spreken over het winnende product. ‘De Power meat bar crunch past perfect bij de huidige gezondheidstrends. Het is een magere snack die bomvol eiwitten zitten. Ideaal voor na het sporten, maar het kan op elk moment van de dag worden geconsumeerd. Tevens is het product makkelijk te maken voor slagers.’

Lees ook: Julian Horst winnaar Jong Talentprijs Gouden Slagersring

Prestigieuze vakwedstrijd

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn.

Recepten

Lees in het meinummer van Vleesmagazine de recepten van alle genomineerde deelnemers. Nog geen abonnee van Vleesmagazine? Vraag dan snel een kennismakingsabonnement aan via de website.

button_voordeelabonnement-aanvragen-300x32

Bekijk hieronder de video van Smaak in de Zaak. Zij spraken Arno Wapenaar gelijk na de uitreiking van de Gouden Slagersring

   

Altijd op de hoogte blijven?