Arnhem Rookworststad viert Gouden jubileum

20 juni 2024

 

VAKWEDSTRIJD | De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad vindt in 2024 voor de 50e keer plaats. De organisatie belooft een editie met een gouden randje en zoekt alle winnaars van de vorige editie.

Jaarlijks gaat Arnhem Rookworststad op zoek naar de beste Gelderse Rookworsten. Slagers kunnen rookworsten aanleveren in drie categorieën: Rookworst grof, Rookworst fijn en Rookworst speciaal. De slager met de hoogste score neemt de hoofdprijs, de Bronzen Rookworst mee naar huis. 

Gouden jubileum

Dit jaar viert de vakwedstrijd een gouden jubileum en de organisatie belooft een bijzondere 50e editie. “Natuurlijk horen er bij een jubilieumeditie ook nieuwe verrassingen, zoals een 'special guest' bij de keuring en een extra feestelijke prijsuitreiking. Ook de bekers voor alle bekroningen van dit jaar speciaal; Jan van Egmond, oud organisator van Arnhem Rookworststad, heeft de stijl van de bekers nog uitgezocht.”

De organisatie heeft de inschrijving voor de wedstrijd al geopend. “De inschrijving is al geopend, zodat slagers alle tijd hebben om zich in te schrijven”, meldt de organisatie. “Maar let op, voor de snelle beslissers zijn de kosten nog gelijk aan vorig jaar. Vanaf 9 september worden de nieuwe kosten berekend.” Op woensdag 16 oktober kunnen deelnemers hun worsten inleveren voor de keuring, die dag er na plaats vindt. Op 9 november vindt de prijsuitreiking plaats, zoals altijd bij Hotel Van der Valk in Duiven.

Oproep

Voor de 50e editie van Arnhem Rookworststad zoekt de organisatie naar alle winnaars van de Bronzen rookworst. “Hebben jullie de Bronzen rookworst al eens gewonnen of weet je wie deze in een bepaald jaar heeft gewonnen? Geef het door aan info@arnhemrookworststad.nl.”

Altijd op de hoogte blijven?