Arbeidsinspectie controleert veiligheid slachterijen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEN HAAG – Hoe veilig hanteert een Poolse uitbener zijn mes? En weet een Bulgaarse slachter wel hoe hij zijn machine moet bedienen? De Arbeidsinspectie gaat hierop tot eind van dit jaar controleren.

DEN HAAG – Hoe veilig hanteert een Poolse uitbener zijn mes? En weet een Bulgaarse slachter wel hoe hij zijn machine moet bedienen? De Arbeidsinspectie gaat hierop tot eind van dit jaar controleren.


In totaal worden er 225 inspecties uitgevoerd. De inspecties in het huidige project richten zich op mesveiligheid, machineveiligheid en de voorlichting, onderricht en toezicht voor anderstaligen. De inspecties vinden plaats op de werkplek van productiemedewerkers in de vuile en de schone slacht.


Ongelukken

Volgens de Arbeidsinspectie gebeuren er relatief veel incidenten die leiden tot kleine en grote verwondingen in de vleessector. In 2008 zijn 35 ongevallen gebeurd, zestien betroffen beknellen en acht snijden/steken.


De inspectie gaat onderzoeken of bedrijven wel goede voorlichting, onderricht en toezicht hebben in andere talen.


Met de controles, waarbij handhavend wordt opgetreden, moeten onveilige situaties in slachterijen worden teruggedrongen.

Lees ook:

Inval Arbeidsinspectie bij Vion (30 juni 2009)

Zwaargewonde bij slachterij T. Boer & Zn.  (14 februari 2009)

Stegeman geschokt door dodelijk ongeval (4 november 2004)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over de Arbeidsinspectie

Altijd op de hoogte blijven?