Apollo presenteert vegan melanges

Apollo

Tijdens de Horecava 2020 in de Rai te Amsterdam presenteert Apollo -Solina een tweetal vegan mixen op tarwebasis, zo meldt Gastropedia. Hiermee kan elke chef gemakkelijk zelf innovatieve vegetarische of veganistische producten maken.

In de horeca wordt er minder vlees geserveerd. Deze trend zet zich naar verwachting in de toekomst voort. Daarom komt Apollo met twee innoverende eiwitrijke producten op tarwebasis. Apollo Vegan basismelange rood en Apollo Vegan basismelange wit.

Apollo Vegan basismelange rood is een product dat na bereiding een rundgehakt look-a-like uitstraling heeft. Meng 300 gram mix met 100 gram olie (zonnebloem of arachide) en 600 gram ijskoud water zodat een gehakt ontstaat. Laat dit voor bereiding minimaal drie uur rusten om te hydrateren. Vorm nu van dit gehakt burgers, balletjes, worstjes et cetera. Het kan ook als basis dienen voor filet americain of tartaar. Het gehakt kan ook worden geruld zoals normaal gehakt en worden toegepast in bolognaise, lasagna, moussaka en chili sin carne. Geruld is het ook een mooi product op pizza.

Apollo Vegan basismelange wit

De Apollo Vegan basismelange wit is een product dat na bereiding een kip, witvlees look-a-like uitstraling heeft. De mix heeft een zelfde basisrecept als de basismelange rood. Met dit product kunnen nuggets, balletjes, worstjes, schnitzels etc. bereidt worden, eventueel gepaneerd. Ook kan dit product als pulled plant worden gebruikt. Denk hierbij ook aan vulling voor kebab, wraps op pizza et cetera, aldus Gastropedia.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Nationale Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe

Nationale Week Zonder Vlees voegt in 2022 ‘& Zuivel’ toe

De duurzaamheidscampagne Nationale Week Zonder Vlees voegt vanaf dit jaar ‘& Zuivel’ toe. De campagne daagt deelnemers uit om een week geen vlees te eten en zo bewust te worden van de impact die het eten van vlees heeft op het klimaat. Dit jaar wil de campagne ook stilstaan bij de impact van zuivel.

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Onderzoek Consumentenbond | Kruidenmixen bevatten weinig kruiden

Zakjes en potjes kruidenmix bevatten weinig en kruiden en specerijen en juist veel goedkope opvullende ingrediënten zoals zout, (paneer)meel, suiker of groentepoeder. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.