Anafylactische shock na eten voeding bereid met latex handschoenen

facebook latex handschoen

‘Dit had de ambulancedienst nodig om mij te redden bij mijn derde anafylactische shock na het eten van voeding dat was bereid met(gepoederde) latex handschoenen’, post de geschrokken Wilma Walthuis samen met een foto op Facebook.

Anneke Derksen, van Latexallergie Nederland: ‘Zo’n heftige levensbedreigende allergische reactie is het gevolg van het gebruik van latex (poeder) handschoenen in de horeca’. Hetzelfde geldt voor slagers die de latex handschoenen gebruiken.

Schadelijk

Het dragen van Latex handschoenen kan schadelijke gevolgen hebben. Patientenorganisatie Latexallergie Nederland heeft als missie Nederland vrij te maken van latex(poeder)handschoenen. Derksen roept op om te stoppen met het werken met latex handschoenen.

Lees ook
Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco brengt onder de naam Duke's Cuisine een nieuwe conveniencelijn voor de horeca op de markt. Het assortiment bestaat uit gegaarde, verse en bevroren kalfs-, rund- & varkensvleesproducten.

Jan Zandbergen Group introduceert nieuw vleesproduct voor horeca

Jan Zandbergen Group introduceert nieuw vleesproduct voor horeca

Jan Zandbergen Group voegt Chevide toe aan het vleesassortiment. Chevide bestaat uit een serie slow cooked voorgegaarde vleesproducten voor de horeca.

Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Dinsdagavond 25 januari maakte de overheid versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Onder voorwaarden mag Nederland vanaf woensdag 26 januari wat meer open. Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor de winkels en horeca.