Kweekvleesproducent Meatable krijgt een nieuwe CEO. Vanaf 17 juni volgt de Amerikaan Jeff ‘Trip’ Tripician de huidige CEO en mede-oprichter Krijn de Nood op. Meatable kiest voor een Amerikaanse CEO vanwege de focus van het bedrijf op markttoetreding in de Verenigde Staten. Dit betekent niet dat de kweekvleesproducent Nederland verlaat. Het bedrijf blijft op het Leiden Bio Science Park.

“Ik wil Krijn bedanken voor het feit dat hij van Meatable dé leider in gecultiveerd varkensvlees heeft gemaakt”, zegt Cees de Jong, voorzitter van de Board of Directors. “In de fase waarin Meatable zich nu bevindt is het belangrijk om een CEO te hebben in de Verenigde Staten, en verhuizen was geen optie voor Krijn.” De Nood blijft wel betrokken bij Meatable als lid van de Board of Directors. De Jong:  “Ik kijk er naar uit om met hem te blijven samenwerken en zijn waardevolle bijdragen als lid van de Board te ontvangen. We zijn hem buitengewoon dankbaar voor zijn leiderschap en begeleiding.”

Kweekvlees in vier dagen

Krijn de Nood laat weten ongelooflijk trots te zijn op het team vaan Meatable. “We hebben een visie en een droom omgezet in een van de belangrijkste en meest indrukwekkende technologieën ter wereld. In totaal hebben we sinds 2018 zo’n €85 miljoen opgehaald, waarvan €30 miljoen afgelopen jaar. Als gevolg van deze investeringen kan Meatable nu in slechts vier dagen een gecultiveerd varkensworstje produceren, veel sneller dan de rest van de markt. Daarnaast ligt het bedrijf op koers om dit jaar in Singapore te lanceren, vóór uitbreiding naar de Verenigde Staten. Ik ben blij dat ik de leiding van Meatable aan Trip kan overdragen met een sterke basis, en met een veelbelovende toekomst.”

Vizier op Verenigde Staten

 Jeff ‘Trip’ Tripician  Jeff ‘Trip’ Tripician (© Meatable)

 Jeff ‘Trip’ Tripician heeft meer dan 25 jaar ervaring in de biologische en natuurlijke vleesindustrie in de Verenigde Staten, met diepgaande expertise in de toeleveringsketen, marketing van duurzame vleesproducten, fondsenwerving en fusies en overnames. Hij was meest recentelijk CEO van Grass Fed Foods, het grootste platform voor grasgevoerd rundvlees van de VS, en daarvoor president van Perdue Premium Meat Company. “Ik ben verheugd om Trip bij Meatable te mogen verwelkomen”, zegt De Jong. “Hij is zeer goed gekwalificeerd om ons naar deze spannende en belangrijke groeifase te leiden. Zijn lange en succesvolle ervaring in de biologische en natuurlijke vleesindustrie zal van onschatbare waarde zijn bij het bereiken van onze wereldwijde groeidoelstellingen.”

Tripician is niet de enige Amerikaan die het team van Meatable komt versterken. Ook voedsel- en biotechnologieveteraan Dean Banks, voormalig president en CEO van Tyson Foods, neemt plaats in de Raad van Bestuur.

 

Altijd op de hoogte blijven?