Alpiner
Mooie, innovatieve en in het oog springende producten helpen de slager vooruit. Vleesmagazine publiceert maandelijks zo'n product uit de school van Paul van Trigt. Deze maand: Alpiner.
Ingrediënten
Kant-en-klare grillworst met kaas
Hulpstoffen per kilogram grondstof:
- Plakken roomboter-bladerdeeg (bevroren)
- Eigeel
- Geraspte kaas
Bereiding
- Snijd de grillworst aan plakken van ± 40 gram.
- Laat het bladerdeeg ontdooien (± 10 minuten) op werkruimtetemperatuur (ca. 14 °C) en beleg dit in het midden met ± 10 gram geraspte kaas.
- Leg vervolgens een plak grillworst op het midden van de bladerdeegplak en vouw de hoeken naar elkaar (de randen iets bevochtigen met water om ze beter te laten plakken).
- Bekleed de ovenplaat met bakpapier en leg de Alpiners met de sluiting naar onderen op de bakplaat.
- Besmeer de Alpiners met eigeel en prik de bovenkant in met een vork. Bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas.
- Bak de Alpiners in ongeveer 25 minuten af op 200 °C in een voorverwarmde oven.
- Gedurende 3 uur terugkoelen in de werkruimte (10-15 °C).
- Vervolgens doorkoelen naar 2-4 °C.
Tip
Prik voor het bakken bovenop voldoende gaatjes zodat de ontstane stoom naar buiten kan en de alpiners niet gaan scheuren.