Alpensteak

7 december 2007 Slagerswereld

In het centrum van het Limburgse Melick heeft slager Rob Beulen een slagerij. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn Bourgondische presentatie. Ruime toonbanken bieden voldoende plaats aan veka's, maaltijden en regionale producten. De Alpensteak is een special die goed aanslaat. Beulen verkoopt per week een stuk of zestig van deze steaks en rekent per kilo € 22,50. Dat levert hem een brutowinst van ongeveer 45 procent op.

In het centrum van het Limburgse Melick heeft slager Rob Beulen een slagerij. Het bedrijf kenmerkt zich door zijn Bourgondische presentatie. Ruime toonbanken bieden voldoende plaats aan veka’s, maaltijden en regionale producten. De Alpensteak is een special die goed aanslaat. Beulen verkoopt per week een stuk of zestig van deze steaks en rekent per kilo € 22,50. Dat levert hem een brutowinst van ongeveer 45 procent op.

 

Grondstoffen:

Hollandse biefstuk

Coburger rauwe ham

gebraden kipfilet


Hulpstoffen:

Texas Marinade (Raps)


Bereiding:

Snijd kleine biefstukjes van ongeveer 65-75 gram. Omwikkel deze met de gebraden kipfilet en een plakje Coburgerham. Steek twee van deze kleine biefstukjes aan een satépen en zet ze even vast met een touwtje. Bestrijk daarna de onder- en de bovenkant met Texas marinade van Raps. Even om-en-om bakken net als biefstuk is voldoende.


Tip:

Serveer de steak met gebakken aardappeltjes en een salade.

 

Altijd op de hoogte blijven?