Aldi betaalt niet mee aan verdoofd castreren

attachment-001_food-image-VLS6345I01

ZOETERMEER - Aldi wil niet bijdragen aan het compensatiefonds waaruit apparatuur voor verdoofd castreren wordt gefinancierd. Dat heeft de Aldi Holding meegedeeld.

ZOETERMEER - Aldi wil niet bijdragen aan het compensatiefonds waaruit apparatuur voor verdoofd castreren wordt gefinancierd. Dat heeft de Aldi Holding meegedeeld.


De retailer doet niet mee omdat hij stelt dat het eigen varkensvlees afkomstig is van Duitse leveranciers.


Eerder had de koepel van supermarkten (CBL) namens alle retailers, in de Verklaring van Noordwijk afgesproken om mee te betalen.


De stichting Compensatiefonds Kosten Verdoofde Castratie Beerbiggen is zeer teleurgesteld over de mededeling van Aldi.


De stichting, die uitvoering geeft aan de uitwerking van de verklaring, roept het CBL en de andere betrokken partijen op om Aldi alsnog op haar verplichtingen te wijzen.


Lees ook:

Supers willen spoedoverleg met vleessector (23 oktober 2008)

Lidl en Aldi over op ‘goed vlees’ (17 oktober 2008)

Aldi wil direct naar berenvlees (17 oktober 2008)

CBL betaalt mee aan castratie biggen (30 juni 2008)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over castreren

Lees ook
Investeren: ja of nee?

Investeren: ja of nee?

Wanneer ik in ons bedrijf rondloop en ik zie wat er aan apparatuur aanwezig is, denk ik wel eens terug aan hoe de situatie was bij onze start 27 jaar geleden. Wij namen een moderne en goed ingerichte slagerij over, zoals het toen omschreven werd door de verkoper. ‘

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

‘Ik ontdek nog altijd nieuwe mogelijkheden met worstmaken’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...