Ajacied ontvangt eerste Amsterdammertje-leverworst van Canter

2 december 2014 Maurits van Aalst Foto: DPhoto / Dirk P. H. Spits

Ajacied Davy Klaassen heeft uit handen van directeur Ralph de Vries van Canter en in het bijzijn van volkszanger en Amsterdammertje-fan Joop Leeuwendaal, het eerste exemplaar van de ambachtelijk vervaardigde échte Amsterdamse leverworst in ontvangst genomen. 'Met het nieuwe Amsterdammertje kan voortaan iedereen genieten van een typisch Mokumse verwennerij voor op de boterham of als heerlijke snack tijdens de borrel', stelt Canter.

Amsterdammertje leverworst is het tweede product in de reeks aan traditionele vleeswaren die in 2013 geïntroduceerd werd ter ere van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten. 'De specerijen uit het familierecept, zoals peper, majoraan, foelie en nootmuskaat, geven de leverworst, samen met de kracht van bouillon, een lekker pittige en zachte smaak', aldus de producent

Familiedroom

Worstenmaker Alfred Canter opende in 1930 zijn slagerij en het publiek was gelijk verknocht. Directeur Ralph de Vries ziet 84 jaar een familiedroom werkelijkheid worden: 'Ik ben mega trots dat nu ook de Amsterdamse leverworst van mijn overgrootouders onder dit mooie label in de schappen ligt.' De échte Amsterdamse leverworst is te verkrijgen bij Foodmarkt in Amsterdam en bij slagerijketen Hergo 'de slager met 'n koksmuts'.

Canter & Hergo

Het familiebedrijf Canter uit 1930, dat onlangs onderdeel is geworden van de DGS Group, is opgedeeld in Canter Vleeswarenfabriek en slagerijketen Hergo 'de slager met 'n koksmuts'. Inmiddels is de vierde generatie werkzaam binnen het familiebedrijf en werkt het bedrijf dagelijks aan het optimaliseren van processen en de ontwikkeling van nieuwe producten voor de retail en out-of home markt. Onder de naam Hergo 'de slager met 'n koksmuts', heeft het familiebedrijf Canter nu vijf slagerijen in het topsegment met een broodjescounter, een cateringservice en een lunch delivery service. De slagerijen bevinden zich in Amstelveen, Buitenveldert, Rivierenbuurt en Amsterdam-Zuid en zijn sinds jaar en dag een begrip in de regio.

Voor meer informatie: Amsterdamseleverworst.nl

Altijd op de hoogte blijven?