AMSTERDAM - De AID heeft woensdag een uitgebreide controle gehouden op vleesvervoer.
AMSTERDAM - De AID heeft woensdag een uitgebreide controle gehouden op vleesvervoer.
De controle vond plaats bij het Food Centre in Amsterdam, waar tientallen vlees- en voedingsbedrijven zijn gevestigd.
De AID-inspecteurs keken onder meer naar hygiëne, temperatuur en documenten. 'Dit soort acties is vooral nodig omdat er een preventieve werking van uitgaat', aldus AID-inspecteur Arnold Zierikzee. Hoe meer er gecontroleerd wordt, hoe meer bedrijven zich aan de regels houden.
Meat & Meal was bij de controle aanwezig en maakte onderstaande fotoreportage.
Controleurs Zierikzee (voor) en Veld noteren hun bevindingen
Ook de chauffeurs worden ondervraagdKijken of het vlees op temperatuur is
ProMessa had alles dik voor elkaar
Vooral kleine bedrijfjes lappen de regels nog weleens aan hun laarsIs alles wel juist verpakt?
Wie niet voldoet, krijgt een waarschuwing
Ook hangend vlees wordt getemperatuurd
(foto's: Caroline van der Plas)Lees in het mei-nummer van het vakblad Meat & Meal een uitgebreid verslag van de AID-controle.
Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?
Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!