AH zwijgt over Benedik

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

ZAANDAM - Albert Heijn zwijgt in alle talen over de affaire Benedik. Maandag werd bekend dat het voorliegen over de financiële status van Benedik voor AH de druppel was die de emmer deed overlopen.

ZAANDAM - Albert Heijn zwijgt in alle talen over de affaire Benedik. Maandag werd bekend dat het voorliegen over de financiële status van Benedik voor AH de druppel was die de emmer deed overlopen. 

Curator mr. Frits Udo verklapte tijdens het kort geding dat maandag in Maastricht werd gehouden, dat Geert Benedik nog vóór het daadwerkelijk faillissement tegen vleesverwerker Hilton Meats had gezegd dat Benedik technisch failliet zou worden verklaard. Hilton Meats werd daarnaast gevraagd te participeren in een doorstart.

Toen Hilton Meats, eveneens een belangrijke leverancier van AH, dit in het AH-hoofdkantoor in Zaandam vertelde, verbrak de supermarktketen direct alle banden met Benedik.

Albert Heijn was door de Limburgse broers altijd voorgehouden dat Benedik een financieel gezond bedrijf was.

Een woordvoerder van AH wil niets kwijt over de zaak. 'Wat de curator zegt, is voor rekening van de curator.' Of AH nog een procedure tegen Benedik begint, wil hij ook niet zeggen.

Lees ook:

Echte reden breuk Benedik-Albert Heijn onthuld ( 7 mei 2007)

Verlies AH-contract was oorzaak bankroet Benedik (8 mei 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over de affaire Benedik

Altijd op de hoogte blijven?