AH komt met duurzamere kalkoen

1 september 2016

Albert Heijn vervangt alle kalkoen in het verse vleesschap halverwege oktober door een duurzamere soort kalkoen. Vanaf eind maart 2017 geldt dat ook voor alle vleeswaren met kalkoen.

De operatie lijkt vergelijkbaar met die rondom kip die eerder is uitgevoerd en die leidde tot de introductie van de ‘nieuwe AH kip’. Zo is er dus binnenkort ‘de nieuwe Albert Heijn kalkoen’. Het vlees komt uit Frankrijk en is gemaakt van een ras dat behalve meer tijd om te groeien, ook meer ruimte in de stal.

Wakker Dier voert actie tegen Nederlandse kalkoen

Het betreft een variant die qua voorwaarden tussen het standaard-vlees en de eisen voor één ster van de Dierenbescherming in zitten. Albert Heijn liet de wijziging in de aanpak weten aan actiegroep Wakker Dier dat al enige tijd campagne voert tegen de kalkoen zoals die door de Nederlandse supermarkten wordt verkocht en die door de groep wordt aangeduid als plofkalkoen.

Rond de kerstdagen nieuwe acties op komst

Hanneke van Ormondt van Wakker Dier is dan ook blij met de stap van de marktleider: ‘De Nieuwe AH kalkoen is een goede tussenstap, maar ook deze dieren komen nooit buiten. En daar hebben alle dieren recht op’. De organisatie gaat rond de kerstdagen opnieuw in kaart brengen welke supermarkten in de ogen van Wakker Dier kalkoen verkoopt die niet deugt.

Altijd op de hoogte blijven?