AH haalt nog eens 13 producten terug

Verpakte vleeswaren bij Albert Heijn. Foto: Koos GroenewoldZAANDAM - Albert Heijn heeft nog eens 13 soorten voorverpakte vleeswaren van het huismerk teruggehaald. De allergenendeclaratie bleek niet in orde.

Het gaat om dertien artikelen van het eigen huismerk. Verschillende verpakkingen chorizo, filet d'Ardenne, Griekse runderfileté, Yorkham gegrild, blik boterhamworst, Ardenner kiprollade, gegrilde knusperham en gebraden gehakt. De verpakking bevat onjuiste informatie over de schadelijkheid voor mensen met een voedselallergie of zelfs ten onrechte een koemelk- of glutenvrij-icoon.

De recall is het gevolg van een intern onderzoek van AH naar de allergenendeclaratie van de 250 soorten vleeswaren. Die volgde op de recall van de Kempische ham van donderdag. Volgens woordvoerster Els van Dijk verwacht AH dat het bij de recall van veertien producten blijft.

Lees ook:
Henri van de Bilt: geen schuld aan foute hampakjes

Lees ook
Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil naar afvalvrije beurs

Empack Nederland wil stapsgewijs naar een afvalvrije beurs. Over drie jaar moet Empack 2024 een beurs zijn zonder restafval waar alleen grondstoffen voor hergebruik overblijven. Hiervoor lanceert Empack Nederland tijdens de komende beurseditie op 8 en 9 september 2021 het project ‘Empack Towards Zero Waste’.

Verantwoord verpakken op gebruikte of nieuwe machines

Verantwoord verpakken op gebruikte of nieuwe machines

Besparing op de totale hoeveelheid verpakkingsmateriaal en streven naar volledige recyclebaarheid blijft een actueel thema tussen retailers en toeleveranciers. Vooral de reductie van plastic krijgt hierin veel aandacht.

Live training slicen & automatiseren met proefproductie

Live training slicen & automatiseren met proefproductie

In het splinternieuwe trainings- en applicatiecentrum van MULTIVAC werken meer dan 100 specialisten - van levensmiddelentechnologen tot werktuigbouwkundigen - aan op maat gemaakte verwerkings- en verpakkingslijnen.