AH haalt nog eens 13 producten terug

Verpakte vleeswaren bij Albert Heijn. Foto: Koos GroenewoldZAANDAM - Albert Heijn heeft nog eens 13 soorten voorverpakte vleeswaren van het huismerk teruggehaald. De allergenendeclaratie bleek niet in orde.

Het gaat om dertien artikelen van het eigen huismerk. Verschillende verpakkingen chorizo, filet d'Ardenne, Griekse runderfileté, Yorkham gegrild, blik boterhamworst, Ardenner kiprollade, gegrilde knusperham en gebraden gehakt. De verpakking bevat onjuiste informatie over de schadelijkheid voor mensen met een voedselallergie of zelfs ten onrechte een koemelk- of glutenvrij-icoon.

De recall is het gevolg van een intern onderzoek van AH naar de allergenendeclaratie van de 250 soorten vleeswaren. Die volgde op de recall van de Kempische ham van donderdag. Volgens woordvoerster Els van Dijk verwacht AH dat het bij de recall van veertien producten blijft.

Lees ook:
Henri van de Bilt: geen schuld aan foute hampakjes

Lees ook
Plus past vleesverpakkingen aan

Plus past vleesverpakkingen aan

Plus wil minder palstic gebruiken. Daarom pastte de supermarktketen de afgelopen jaren samen met de vleesleveranciers de verpakkingen voor vlees aan. Hiermee bespaart Plus bijna 200.000 kg plastic.

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Albert Heijn stopt gehakt voortaan in zakje

Het gehakt van Albert Heijn zit voortaan in een zakje in plaats van een bakje. Volgens de supermarkt scheelt dit meer dan 500.000 kilo plastic op jaarbasis, een besparing van 70 procent. Een voordeel voor klanten is dat de nieuwe verpakking minder ruimte inneemt in de plastic afvalbak.