Agrofoodpluim provincie Noord-Brabant voor plofkipvrij Jumbo

22 april 2016 Edwin Rensen

De verse kip bij Jumbo is sinds donderdag 21 april plofkipvrij. De Nieuwe Standaard Kip - een kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht - heeft de reguliere kip bij Jumbo in het verse kipschap volledig vervangen. De supermarktketen ontving hiervoor de Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant. 

Directeur Commercie Ed van de Weerd: ‘Wij zijn als familiebedrijf enorm trots op het feit dat in het verse kipschap bij Jumbo nu geen plofkip meer te vinden is. Samen met onze leveranciers hebben wij een nieuwe standaard voor de kip neergezet, waarbij de zorg voor mens, dier en milieu centraal staat. Én we blijven stappen zetten. Het is dan ook een grote eer dat wij voor onze Nieuwe Standaard Kip de Agrofoodpluim in ontvangst hebben mogen nemen.’

Aanmoedigingsprijs

De Agrofoodpluim is dé aanmoedigingsprijs van de provincie Noord-Brabant voor initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van Brabant als een van de meest duurzame en innovatieve agrofoodregio’s van Europa.

Vleeswaren

Naast verse kip gaat Jumbo in 2016 Nieuwe Standaard Kip stapsgewijs in producten als vleeswaren, (stoom)maaltijden, verse pizza’s en maaltijdsalades gebruiken. Deze duurzamere kip wordt nu al verwerkt in diverse tapassalades en is ook te vinden bij de grillcorner in een aantal Jumbo winkels.

Dierenbescherming

Het supermarktbedrijf vindt het belangrijk te blijven werken aan een beter leven voor kip. Het is uiteindelijk de bedoeling dat Nieuwe Standaard Kip 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming krijgt. ‘Wij zitten al aardig tegen de 1 ster van het Beter Leven keurmerk aan. Maar als wij volledig over willen gaan op 1 ster, is het bijvoorbeeld nodig dat kippen een overdekte uitloop krijgen. Daar moeten boeren veel voor investeren. Het kost naast geld ook tijd om dat te kunnen realiseren,’ aldus Ed van de Weerd.

Altijd op de hoogte blijven?