'Acties kippenslachters gaan door

AMSTERDAM - Acties in de pluimveesector blijven gewoon doorgaan. Dat zegt FNV Bondgenoten.

AMSTERDAM - Acties in de pluimveesector blijven gewoon doorgaan. Dat zegt FNV Bondgenoten.


Eerder staakte personeel bij vier Plukon-vestigingen (Flandrex in Asten, Pingo in Mierlo en Goor, Vlees du Bois in Veldhoven en bij Cargill in Denekamp.


Volgens Plukon-directeur Peter Poortinga hebben de acties donderdag bij geen enkele vestiging tot grote problemen geleid.


De meeste actievoerders waren te vinden in Goor. Ook een Cargill-woordvoerder laat weten dat de 19 stakers (op totaal van 80) geen effect hadden op de productie, meldt het Agrarisch Dagblad.


'Wél succesvol'

Jos Hendriks van FNV Bondgenoten noemde de stakingen succesvol en gaf aan dat er wel degelijk productieproblemen ontstonden.


De acties van FNV over een nieuwe cao in de pluimveesector gaan gewoon door. CNV Bedrijvenbond had eerder al een akkoord bereikt met de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi) over de cao.


'Onbeschoft'

Jan Odink van de organisatie noemt het dan ook uitgesloten dat dit akkoord wordt opengebroken. ‘Dat zou onbeschoft zijn naar de CNV.’ Nepluvi wil geen concessies doen.


Acties van CNV en FNV voor een nieuwe cao in de vleessector zijn afgeblazen nu de COV met een nieuw bod is gekomen.


Stem mee met onze nieuwe stelling: 'De stakingen in de vleessector zijn volkomen onterecht'. Stem mee!


Lees ook:

Nieuw bod COV: acties afgeblazen (3 juli 2009)

John Klijn 'geweigerd' bij Binnenhof Barbecue (+ foto's) (2 juli 2009)

Slachters leuken vegetarische barbecue op (+ foto's) (2 juli 2009)

Ook stakingsdreiging bij kippenslachters (1 juli 2009)


Kijk ook in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over de stakingen

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

FNV-leden akkoord met cao Vleeswaren

Er is een de nieuwe cao voor de ruim 4.500 mensen, die werkzaam zijn in de vleeswarenfabrieken. Een meerderheid van de FNV-leden stemde in met de afspraken die de vakbond en de sector maakten.

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft toch een onderhandelingsresultaat bereikt met vakbond FNV over een nieuwe tweejarige cao voor het slagersbedrijf. Wat hebben de partijen afgesproken?

FNV: Acties van de baan

FNV: Acties van de baan

FNV kondigt aan geen actie te gaan voeren voor een betere cao voor het slagersbedrijf. De vakbond en de werkgevers zijn toch tot een akkoord gekomen. De stakingen zijn van de baan en de leden van de vakbond hebben tot woensdag 15 juni de tijd om te stemmen over de nieuwe cao.