Aantal dieren met een Beter Leven stijgt

beter leven

Het aantal kippen, varkens en koeien dat diervriendelijker wordt gehouden, blijft toenemen. Dit jaar stijgt het aantal productiedieren dat onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming valt, met zo'n 3 miljoen naar ruim 20 miljoen dieren, meldt het AD op haar website.

De groei is volgens directeur Frank Dales van de Dierenbescherming deels te verklaren doordat steeds meer merkfabrikanten producten leveren met het keurmerk op de verpakking. ‘De afgelopen twee jaar hebben een verdrievoudiging van het aantal producten met ons keurmerk laten zien. Van soepen tot salades en van kroketten tot straks zelfs honden- en kattenvoer’, vertelt Dales aan het AD.

Drie-sterrensysteem

Het Beter Leven keurmerk is in 2007 door de Dierenbescherming geïntroduceerd als een 3-sterrensysteem dat de mate van diervriendelijkheid van een product aangeeft: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker. Drie sterren staat gelijk aan biologisch. Het eerste keurmerk ging naar producenten van een langzaam groeiend vleeskuiken als alternatief voor de plofkip.

Driekwart van de consumenten herkent het keurmerk van de Dierenbescherming inmiddels, volgens onderzoeksbureau GfK. 15 tot 20 procent van de consumenten zou in de supermarkt 'vaak tot altijd' voor producten met het Beter leven keurmerk kiezen.

Lees ook
Lidl stapt over op Beter Leven Kip

Lidl stapt over op Beter Leven Kip

Lidl stapt over op Beter Leven Kip. In 2023 heeft alle kip minimaal één Beter Leven ster van de Dierenbescherming en ligt er geen kip zonder keurmerk meer in de schappen. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier.

Passion For Meat met Beter leven ster

Passion For Meat met Beter leven ster

Diviande heeft haar ‘Passion for Meat’ productenlijn voor de retail uitgebreid met een serie producten van Europese herkomst die het Beter Leven keurmerk mogen dragen. De tien nieuwe producten zijn voor consumenten vooralsnog verkrijgbaar bij Jumbo en te vinden bij het vriesvers vleesassortiment. Een categorie die overigens een flinke omzetstijging...

Wagyu uit de polder

Wagyu uit de polder

Wagyuvlees is bezig aan een opmars. Klanten komen van heinde en ver naar Het Koeienhuis in Benningbroek. Daar verkopen Klaas en Wendy Vlaar hun exclusieve rundvlees. Het gemarmerde vlees is de droom van menig carnivoor. En niet alleen de bekende dure delen zijn de moeite waard. “Onze wagyuburgers zijn niet gekruid, wij kruiden onze koeien.”