Aanmelden voor Grote Grillworsttest 2023

31 oktober 2022 Redactie Vleesmagazine

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft de datum van de eerste vakwedstrijd voor slagers van 2023 bekend gemaakt. De keuring voor Grote Grillworsttest vindt plaats op 18 januari 2023. Slagers kunnen zich nu inschrijven voor deze vakwedstrijd.

Grillworst is een populair product voor de slager. Daarom gaat KNS jaarlijks opzoek naar de beste grillworst. “Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap”, zei de jury over de keuring in 2022. “Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat.” Uiteindelijk wees de jury Slager Martijn Meijer aan als winnaar.

Grote Grillworsttest

Alleen slagers die lid zijn van KNS kunnen deelnemen aan de Grote Grillworsttest. Zij moeten uiterlijk 17 januari hun grillworst inleveren bij SVO Houten. De dag daarna, 18 januari, keurt een vakjury alle inzendingen. Hierbij letten ze onder andere gelet op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie.

Alle deelnemers ontvangen een uitgebreid juryrapport over hun grillworst. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 15 februari. Dan weten we welke slager de opvolger van Martijn Meijer wordt.

KNS-vakwedstrijd

De Grote Grillworsttest is een van drie vakwedstrijden die KNS ieder jaar voor haar leden organiseert. De andere KNS-vakwedstrijden zijn de Spareribs Throphy en de Lekkerste bal gehakt. Hiervoor zijn nog geen data bekend.

Ga voor meer informatie over deze wedstrijd of om je in te schrijven naar de website van KNS.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?