Tien finalisten voor Spareribs Trophy bekendgemaakt

4 juni 2018 Vleesmagazine

KNS heeft de namen bekendgemaakt van de tien slagers die zich hebben geplaatst voor de finale van de Spareribs Trophy 2018. Dat gebeurde na de eerste keuring bij SVO vakopleiding food in Rijswijk.

Op donderdag 31 mei is de keuring van de Spareribs Trophy van start gegaan. Op de locatie Rijswijk van SVO vakopleiding food ging de jury (oud-winnaar en slager Peter van den Broek, SVO-docent Rinus de Rijder en 'carnivoor' Jord Althuizen) aan de slag om de ingezonden spareribs te keuren op basis van het juryrapport. Er wordt gelet op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

Finalekeuring

Tien slagers gaan door naar finalekeuring op 14 juni. Een mysteryaankoop is onderdeel van deze finalekeuring, waarbij nog eens kritisch naar de tien producten worden gekeken.

De tien finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

  • Keurslager Beverdam, Rijssen
  • Vleeschmeester, Hendrik-Ido-Ambacht
  • Keurslagerij Muilwijk, Ameide
  • Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen
  • Keurslager Horst, Epe
  • Keurslagerij William Hermanussen, Overasselt
  • Slagerij Beerens, Eindhoven
  • Keurslager Marco van Strien, 's-Gravenmoer
  • Slagerij van Tilburg, Sliedrecht
  • Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort

Altijd op de hoogte blijven?