2,7 miljard euro extra financiering voor mkb

geld

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan steeds meer gebruik maken van extra geld. De overheid en particuliere partijen hebben in twee jaar tijd voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering beschikbaar gesteld voor deze groep kleine ondernemers.

Dat blijkt uit een voortgangsrapport over mkb-financiering dat minister Kamp van Economische Zaken dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De regering lanceerde in 2014 een actieplan om mkb'ers te ondersteunen die na de crisis maar moeilijk aan geld konden komen bij de banken.

Kamp zegt dat nu het goed gaat met de economie, het actieplan zich naast het mkb ook richt ook op nieuwe innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar investeringen. Volgens het ministerie is niet alleen bankenfinanciering nodig om het mkb te ondersteunen. Daarom is er in het actieplan ook aandacht voor diverse vormen van 'risicokapitaal'.

Tevreden

MKB-Nederland is tevreden over de impact van het actieplan. ’Financiering is sinds de crisis voor veel mkb-ondernemers het grootste probleem’, zegt voorzitter Michaël van Straalen. ’Minister Kamp heeft daar met een breed pakket maatregelen goed en actief op ingespeeld. Daar is veel waardering voor.’

Lees ook
Geld Verdienen aan overtollig voedsel

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

De anti-verspillingsapp Too Good To Go wordt onder versondernemers steeds populairder. Zowel slagers als bakkers en visspecialisten raken hun overgebleven verse spullen voor een zacht prijsje kwijt aan de consumenten die bij de app zijn aangesloten. De zogeheten ‘Magic boxen’ vinden gretig aftrek. “Het is een win-win situatie,” klinkt het onder de...

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Google en brancheorganisaties bieden online marketing workshop aan

Versspecialisten kunnen vanaf 18 oktober verschillende gratis workshops, masterclasses en coaching sessies volgen bij Google. Deze worden aangeboden in samenwerking van met brancheorganisaties VBW, VNV, ADN, NBOV en KNS.

Nederlandse economie groeit weer

Nederlandse economie groeit weer

De Nederlandse economie groeide het tweede kwartaal van 2021 met 3,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De economie is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis, maar door de versoepelingen van de maatregelen is er weer groei.