2012: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

13 augustus 2012 Edwin Rensen

ZOETERMEER - Vanaf 1 januari 2012 vormen de drie inspectiediensten van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) een nieuwe organisatie onder de naam Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

ZOETERMEER - Vanaf 1 januari 2012 vormen de drie inspectiediensten van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) een nieuwe organisatie onder de naam Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De nVWA is het resultaat van de fusie van de Algemene Inspectiedienst, de Plantenziektenkundige Dienst en de Voedsel en Waren Autoriteit. Deze drie organisaties hebben de afgelopen twee jaar onder de werknaam nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit samengewerkt. Op 1 januari 2012 is het fusieproces afgerond en vormen zij dus samen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Staatssecretaris Henk Bleker heeft deze naam op woensdag 16 november bekendgemaakt tijdens een debat in de Tweede Kamer over de NVWA. De naamswijziging zal gefaseerd worden ingevoerd, te beginnen met de zichtbare naamsuitingen als briefpapier en logo’s.

 

Altijd op de hoogte blijven?