15.000 kippen dood door brand in pluimveehouderij

attachment-003_food-image-VLS6153I03

Door een grote brand op een boerderij in het Drentse Orvelte zijn in de nacht van zondag op maandag zo'n 15.000 kippen omgekomen. Dat meldt de brandweer. Niemand raakte verder gewond.

De brand ontstond rond 02.30 uur. Toen de brandweer arriveerde stonden twee stallen, waarvan één vol met kippen, al dermate in brand dat er geen redden meer aan was. Het woonhuis bleef wel gespaard.

Door de hitte knapten er ook een aantal hoogspanningskabels boven de boerderij. Netbeheerder Tennet is bezig de spanning eraf te halen, zodat de brandweer kan nablussen. Het sein brand meester werd rond 04.45 uur gegeven.

Asbest vrijgekomen

Bij de brand kwam tevens asbest vrij. Omdat er haast geen wind stond, zijn de asbestdeeltjes grotendeels op het terrein gebleven, aldus de brandweer.

Meer over
Lees ook
Oplaat nieuwe vicepresident AVEC

Oplaat nieuwe vicepresident AVEC

Gert-Jan Oplaat is de nieuwe vicepresident van de Europese pluimveeorganisatie AVEC. Hij werd op 10 september benoemd. Oplaat, tevens voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (NEPLUVI), voegt zich met de benoeming bij vier andere vicepresidenten. Mark den Hartog, algemeen secretaris van NEPLUVI, neemt eveneens plaats...

Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

Vleesconsumptie blijft komende 10 jaar toenemen

De vleesconsumptie blijft de komende tien jaar groeien, maar minder snel dan de afgelopen jaren. De vraag naar pluimveevlees stijgt het meest. Dat voorspellen OESO en FAO.

IKB Kip geaccepteerd door Ketenborging.nl

IKB Kip geaccepteerd door Ketenborging.nl

Ketenborging heeft het kwaliteitsschema voor pluimveevleesproductie IKB Kip geaccepteerd. Hierdoor kan IKB Kip door een externe beoordeling aantonen dat het beheer en het schema op onafhankelijke, betrouwbare en transparante wijze worden uitgevoerd.