Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten van HAS aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie. Theorie en praktijk vormen de perfecte combinatie om je verder te ontwikkelen op dit gebied.
Datum & tijd:
18 lesavonden op dinsdagavond, waarvan vier practica avonden en twee toetsen.
Startdatum: dinsdag 29 augustus 2023, de lestijden zijn van 17.30 tot 21.00 uur.
De cursus loopt tot en met 1 februari 2024.
Programma:
Onderwerpen die onder andere in de cursus aan bod komen zijn:
- Chemische en biologische aspecten van vlees- en vleesproducten
- De chemie van vleeseiwitten en vetten
- Vleesvervangers, vleesanalogen en alternatieve eiwitten
- Sector- en marktinformatie
- Wet en regelgeving
- Vleesverwerking
- Processen als pekelen, roken, verhitten, koelen & vriezen, fermenteren.
- Coating technologie
- Verpakken
- Meattech challenge