Vleesmagazine 8 | december 2021

Dit nummer van Vleesmagazine verschijnt 10 december. Het thema is trends. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
ACTUEEL
- SVO vakopleiding food
- Uit de branche
- De eiwittransitie belicht
Waar gaat het naartoe?
DE SLAGERIJ
- ‘Smaak en kwaliteit boven alles’
Het exclusieve assortiment van Slagerij De Leeuw - ‘Niet lullen, maar vullen’
Rotterdamse Indoworst van chef Perry en slager Paul - Slagers over... het slagersvak
VAKTECHNIEK
- Recept: Viaanse stoofschotel
- Recept: 3D-rollette in crépinette
VEEHOUDERIJ
- De Rolls Royce onder de kalkoenen
Slager Willem Boon neemt met minder geen genoegen
INDUSTRIE
- De nieuwe hygiënecode
Aan de slag met de nieuwe regels
ONDERNEMEN
- Consumentengedrag in kaart gebracht
Ontwikkelingen in de versbranche - Column Wouter van de Veen
- Rondvraag: kwaliteitskip
- Boeken
In deze editie
De eiwittransitie belicht - Waar gaat het naartoe?
Het is de trending topic: de eiwittransitie. In 2018 riep de Europese Unie de lidstaten op om op het gebied van eiwitten meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk van import te zijn. In antwoord hierop kwam in 2020 de Nationale Eiwitstrategie (NES). In de NES is opgenomen hoe Nederland de zelfvoorzieningsgraad van nieuwe en plantaardige eiwitten op...
Slager Klaas van Hoof over de nieuwe vershof in Middelbeers: ‘Heel blij met efficiënte en compacte verkoopruimte’
Een zo efficiënt en compact mogelijke indeling. Dat was de grote wens van slager Klaas van Hoof, eigenaar van Slagerij Traiteur van Hoof, voor de inrichting van Vershof de Beerzen in Middelbeers. “In alle drie onze vestigingen verkopen we ongeveer hetzelfde assortiment.
Waar een goede slager is, is Epos
Uw Slager Orneè Bolier en Epos – twee handen op één buik. Johan Brouwer kan altijd een beroep doen op rayonmanager Martin Hoogvliet en samen willen ze gewoon het beste uit de zaak halen. Dat kan alleen als je de beste producten maakt met de beste grondstoffen.
Frisse fruitige kipsalade
Epos inspireert de slager met recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor een frisse fruitige kipsalade.
Surimisalade
Epos inspireert de slager met recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor surimisalade.
De bijzondere kalkoenen van Flavours of the Farm
Culinair Scharrelvleesspecialist Willem Boon verkoopt alleen vlees dat op een duurzame, diervriendelijke manier is geproduceerd. De unieke KellyBronze-kalkoenen van Flavours of the Farm passen daar perfect bij. “Ze leven buiten, in het bos, zoals de natuur bedoeld heeft.”
Consumentengedrag in kaart - Drie ontwikkelingen in de versbranche
Hoe ziet de toekomst van foodwinkels zoals de slagerij eruit? Susanne Danes, projectmanager marketing bij FoodBase, gaat in een reeks van drie artikelen in Vleesmagazine in op de ‘De klant van morgen’. In deze eerste aflevering belicht ze drie belangrijke, recente ontwikkelingen op het gebied van consumentengedrag die van invloed zijn op de versbranche.
De belangstelling voor kwaliteitskip groeit
Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun...
Aan de slag met de nieuwe hygiënecode
Vanaf oktober 2021 is de nieuwe hygiënecode voor slagersbedrijven verplicht. Op het eerste gezicht ziet de code er eenvoudig uit, maar als je goed leest zie je dat er veel nieuwe eisen zijn bijgekomen. Een inhaalslag om bij te blijven in een snelgroeiende sector.
Vooruit kijken
Vooruitkijken, dat doen we traditioneel aan het einde van een jaar. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, welke trends zetten door of komen eraan? Maar dit jaar heb ik er moeite mee.