Vleesmagazine 6 | september 2022

Vleesmagazine 6-2022

Het nieuwe nummer van Vleesmagazine verschijnt 27 september. Het thema is feestdagen. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Neem een abonnement

In deze editie

 • Redactioneel

ACTUEEL

 • Uit de branche
 • Lekker, gezond en verantwoord
  ‘Mensen kiezen vaker bewust voor wild’

DE SLAGERIJ

 • Van Leeuwen Vleesch
  ‘Een echte slager’
 • Slagers over... Feestdagen

VEEHOUDERIJ

 • Slagerij Groot en veehouderij Boeder
  ‘Wij willen het beste vlees, zo simpel is het’

VAKTECHNIEK

 • Recept Jan Nederhoed
  Gegrilde rollades
 • Recept Paul van Trigt
  Kolbasz

SLAVAKTO

 • Voor de slagers van nu en later
 • Plattegrond
 • Noviteiten bij Slavakto
 • Column Gertjan Kiers
 • Column Meneer Wateetons

SVO ONDERNEMEN

 • Rondvraag: Verpakkingen
 • Bedrijvengids
In deze editie
Nog meer zin om te ondernemen

Nog meer zin om te ondernemen

Beurzen, je houdt ervan of je verafschuwt ze. Op elk vakgebied kom je ze tegen en ze hebben allemaal hun eigen romantiek en charme. Als horecaslager zijn voor mij de slagers- én de horecabeurzen belangrijke happenings die ik altijd probeer te bezoeken, mits er niet een of ander virus alle sociale evenementen op slot gooit. Gelukkig kunnen beurzen weer....

Het nieuwe bestellen volgens Bizerba

Naast de reguliere toonbankverkoop hebben steeds meer versondernemers een webshop. Bizerba introduceert met ‘My order’ een derde verkoopkanaal. Met behulp van deze bestelmodule en een daaraan gekoppeld softwaremanagementsysteem zijn versondernemers klaar voor de toekomst. Bovendien kunnen ze klanten in de winkel snel en efficiënt helpen.

Slavakto nieuwe stijl: voor de slagers van nu en later

Slavakto nieuwe stijl: voor de slagers van nu en later

Met een programma bomvol aandacht voor innovatieve trends, smaakmakers en nieuwe technieken is Slavakto hét event voor iedereen die in de slagerij werkt. Twee dagen lang draait het in Utrecht om ontmoeten, inspireren, innoveren én doen.

Kolbasz

Kolbasz

Foto: Herbert Wiggerman Grondstoffen 8 kilogram mager varkensschoudervlees (I)2 kilogram taai nekspek (IV) Hulpstoffen per kilogram grondstof0 26 gram nitrietpekelzout0,25 gram startercultuur2 gram witte pepers1 gram fosfaat1 gram piment1 gram gemalen komijn2 gram cayennepeper 1 gram knoflookpoeder1 gram gemalen lavaswortel10 gram paprikapoeder (zoet)...

‘Wij willen het beste vlees, zo simpel is het’

‘Wij willen het beste vlees, zo simpel is het’

Om de week levert Klaas Boeder een perfect gemeste koe én een lammetje af bij ambachtelijke slager en slachterij Groot in Lutjebroek. Erik Groot: “Alles wat wij in onze slagerij verkopen is traceerbaar. Ik zeg ook vaak tegen mijn klanten: ga maar eens kijken bij de boerderij.”

‘Mensen kiezen vaker bewust voor wild’

‘Mensen kiezen vaker bewust voor wild’

Als het buiten guur en koud wordt, start het traditionele wildseizoen. Toch is ook de rest van het jaar veel wild beschikbaar. Thomas van Meel pleit voor meer soorten wild in de slagerstoonbank. “Als slager kun je je goed onderscheiden met wild.”

‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’

Dat Devin Bouma (20) slager zou worden, zat er altijd al in. Zijn ouders zijn eigenaar van Slagerij Bouma in Steenwijkerwold. Devin is erg sportief en ontwikkelde voor de slagerij met succes negen verschillende sportmaaltijden. “Maaltijden hebben de toekomst.”

Steeds meer maatwerk in verpakkingen

Steeds meer maatwerk in verpakkingen

Voorverpakken en gepersonaliseerd verpakken zijn in opkomst in de vleesbranche. Daarnaast is de aandacht voor duurzaamheid onverminderd hoog. Ook voor speciale feestdagen worden steeds innovatievere oplossingen gevonden om de klant maatwerk te kunnen bieden. Een skinpack hoort hier steeds vaker bij.

Efficiënte feestdagen

Efficiënte feestdagen

In ieder nummer van Vleesmagazine schrijven twee columnisten over één onderwerp, vanuit hun eigen expertise en ervaring. Slager Josja Haagsma en meesterverkoper Christiaan Verkuijl buigen zich dit keer over de feestdagen.

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

‘Koken is best leuk, maar worst maken is leuker’

Edwin van Leeuwen is het type slager dat zich niet gek laat maken door trends. In zijn vitrine vind je geen vlees met keurmerken of talloze maaltijden, maar wel huisgemaakte worst en patés, grote stukken vlees van eigen koeien en hert uit de nabijgelegen duinen.