Vleesmagazine 3 | mei 2021

Het eerste gecombineerde nummer van Vleesmagazine en Vlees+ verschijnt 14 mei. Het thema is BBQ. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen ook hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
In deze editie
- De toekomst van de slagerij
Welke kansen zien branchevertegenwoordigers? - Keurslager van Linschoten uit Rotterdam
Succesvol met barbecuecatering
De favoriete slager van Vanja van der Leeden
‘Bij Slagerij Vet is alles mogelijk’ - Maatregelen single use plastics
Ook versspecialisten krijgen ermee te maken - Het ultieme varkensvlees
Volgens barbecuekoning Jord Althuizen - De kweekvleesrace
Klinkende euro’s voor kweekvleesbedrijven
Rubrieken
- SVO vakopleiding food
- In Beeld
- Uit de Branche
- Slagers over... barbecue
- Recept: barbecueworst
- Recept: Krustenschinken
- Financieel
- Column Jan Nederhoed
- Wetgeving
- Rondvraag: barbecue
- Boeken
In deze editie
Tips van Gisèle Rebel voor online verkoop
Veel foodondernemers zijn actief op Facebook en Instagram om hun producten aan te prijzen. Ze vergeten daarbij hun verhaal te vertellen; teksten schrijven voor social media vinden ze lastig. Voormalig slagersvrouw Gisèle Rebel helpt ondernemers in de food- en horecabranche om meer (online) omzet te maken via Facebook, Instagram, nieuwsbrieven en hun...
Stilzwijgende verlenging van overeenkomsten
Een clausule die vaak in de algemene voorwaarden behorend bij overeenkomsten wordt opgenomen, is het stilzwijgende verlengingsbeding. Dit houdt in dat de overeenkomst tijdig door de tegenpartij dient te worden opgezegd anders zal deze stilzwijgend worden verlengd.
Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering
Keurslager Van Linschoten zit al sinds 1908 in de Rotterdamse wijk Kralingen. De slager is met recht een begrip in Rotterdam en bouwt ook daarbuiten steeds meer naam op. Dat heeft de slagerij te danken aan kwaliteit, ondernemerschap én het winnen van diverse nationale titels. Barbecuevlees is een belangrijk onderdeel voor de slager, die ook barbecuecatering...
De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden
Bij de Amsterdamse familieslagerij Vet vind je geen voorgesneden lapjes in de toonbank, maar grote stukken vers vlees die voor de klant op maat worden gesneden. Het is de favoriete slagerij van kookboekenschrijver, kok en foodstylist Vanja van der Leeden. “Alles kan hier.”
Epos staat straks met de foodtruck voor de deur
De coronamaatregelen dwingen ondernemers tot creatieve oplossingen. Dat geldt ook voor Epos. Creativiteit maakt rayonmanager Tom Rikkerink gelukkig. “We zijn begaan met de slagers. En we hebben alles in huis om ze een handje te helpen.”
Hippe kipburger voor de BBQ
Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor een hippe kipburger voor de BBQ.
Indonesian drumstick
Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian drumstick.
Eerste maatregelen Single Use Plastics
Slagers, bakkers en visdetaillisten krijgen vanaf 3 juli te maken met de Single Use Plastics-richtlijn (SUP), die door de EU is afgekondigd. Kanttekening daarbij: de Europese Commissie moet nog een document met exacte definities publiceren van de begrippen die in de richtlijn voorkomen. Wanneer mag je bijvoorbeeld stellen dat je product herbruikbaar...
Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve
Barbecuekoning en ’pyro-culinair avonturier’ Jord Althuizen werkt al jarenlang met varkensvlees van de Brabantse boerencoöperatie Heyde Hoeve, die wordt geleid door Tiny Schepers. “Hij is de expert in het grootbrengen van vlees, ik in het bereiden en opeten ervan.”
De kweekvleesrace
De Nederlandse startup van kweekvlees Meatable heeft met een investeringsronde €47 miljoen opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Het eveneens Nederlandse Mosa Meat trok recent nieuwe investeerders aan en haalde ruim €70 miljoen op.