Vleesmagazine 1 | februari 2022

Vleesmagazine 1-2022

Vleesmagazine is vernieuwd. Het eerste nieuwe nummer verschijnt 22 februari met het thema vleesvervangers. Abonnees ontvangen het magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!

Ja, ik neem een abonnement

In deze editie

Voorwoord

ACTUEEL

 • Uit de branche
 • De slagersopleiding anno 2022
  Onderwijsmanager Rinus de Rijder vertelt

DE SLAGERIJ

 • De groei van Slagerij Kaddour
  'Hier komt de hele wereld over de vloer'
 • Slagers over... Vleesvervangers

VAKTECHNIEK

 • Hybride vleesproducten
  Zonder concessies te doen aan smaak
 • Column Meneer Wateetons
  Groentecharcuterie
 • Paul van Trigt maakt bockworst

VEEHOUDERIJ

 • Vrolijke varkens
  Circulair geproduceerd varkensvlees

INDUSTRIE

 • De ambities van Westfort
  'Modernste vleesfabriek ter wereld'

ONDERNEMEN

 • SVO
  'Liefde voor het slagersvak bleek te sterk'
 • Column Jan Nederhoed
 • Bedrijvengids
 • Rondvraag: vleesvervangers
 • Boeken
In deze editie
Nieuw elan

Nieuw elan

Het nieuwe kabinet gaat veel investeren de komende periode. Toch zijn er terechte zorgen over onder meer koopkracht, het milieu en het tekort aan medewerkers in allerlei sectoren. Punten waar het kabinet nog antwoorden op moet formuleren. Met nieuw elan graag, zoals ons beloofd is, want daar zit ik eerlijk gezegd wel op te wachten.

De groei van slagerij Kaddour

De groei van slagerij Kaddour

Mensen met een grote en kleine portemonnee, moslims en niet-moslims, oude Amsterdammers en yuppen; bij Slagerij Kaddour puur & eerlijk vlees komt de hele wereld over de vloer. Voor de lamsmerguez, een ribe-eye van Wagyurund en de befaamde kipgrillworst.

Chicken Style Poké Bowl

Chicken Style Poké Bowl

Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Hiervoor hebben ze een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld zoals dit recept voor een Chicken Style Poké Bowl.

Oosters varkensrolletje

Oosters varkensrolletje

Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Hiervoor hebben ze een aantal heerlijke nieuwe recepturen ontwikkeld zoals dit recept voor een Oosters varkensrolletje.

Met wereldse gerechten van Epos het marinadeseizoen tegemoet

Met wereldse gerechten van Epos het marinadeseizoen tegemoet

Het marinadeseizoen breekt weer aan. Epos brengt verre landen naar uw slagerij met de oosterse Inspiratiebox en met trendy saladeproducten van Bieze Deli. Maak ook kennis met een nieuwe rayonmanager. “We hebben er zin in!”

Westfort - Modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld

Westfort - Modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld

Het is de modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld, zegt Jaap de Wit junior over Westfort, het bedrijf in IJsselstein waar hij directeur Supplychain is. “We hadden hier de kans om alles opnieuw te doen. Daardoor konden we kiezen voor de beste oplossingen.”

Écht smakelijke vleesvervangers

Écht smakelijke vleesvervangers

Vegetariërs, flexitariërs en veganisten vormen een groeiende groep klanten. De een wil de smaak en bite van vlees proeven en ervaren, de ander wil vooral een smakelijk alternatief voor de nodige eiwitten. Snel klaar is ook een wens. Het kan. Er is voor elk wat wils; steeds lekkerder en gevarieerder.

De slagersopleiding anno 2022: vleesvervangers, virtual reality en fotografie

De slagersopleiding anno 2022: vleesvervangers, virtual reality en fotografie

Binnen de slagersbranche is al enkele jaren sprake van een tekort aan goed geschoold personeel. Maar er is goed nieuws: SVO foodopleidingen ziet de laatste twee jaar meer interesse voor de slagersopleidingen. Onderwijsmanager Rinus de Rijder vertelt over de ontwikkelingen binnen de opleidingen van SVO, waarin ook vleesvervangers vaker aan bod komen.

2022

2022

In deze eerste editie van 2022 wil ik graag met u terug- en vooruitkijken. We zeggen het elke keer opnieuw aan het eind van het jaar en het is echt waar: de tijd vliegt. De Engelsen kunnen het nog beter verwoorden: “time flies when you are having fun”.

Meat the Family

Meat the Family

Slagerij Aad van Eijk bestaat een halve eeuw en dat moet gevierd worden. Ter ere van het 50-jarig jubileum hebben broer en zus Walter en Carla van Eijk een boek gemaakt getiteld Meat the Family, ‘een ode aan het vleeswerk in het algemeen en het slagerswerk in het bijzonder’.